A incerca si a spera

Incercarea si speranta sunt doi din cei mai perfizi dusmani si ucigasi ai reusitei. A incerca, este o cale batuta de multi, care nu duce nicaieri.

 

Incercarea lasa loc de esec, este justificarea frumos manifestata si ascunsa, sub o bunavointa si acoperita si sustinuta de speranta care reprezinta si ea  transferarea responsabilitatii si deci a puterii personale asupra altcuiva. Cand e vorba de noi insine, nu putem incerca, nu putem spera, putem face sau nu. Si daca alegem sa nu facem, devenim experti in justificari, motive, absolut reale si palpabile, caci ultimul lucru pe care-l doreste subconstientul nostru este sa ne contrazica, sa ne lase sa iesim din dulcea stare de confort.

 

Sa va dau un exemplu, am cunoscut o doamna care trecuse printr-un bypass, dar care continua sa nu se ingrijeasca de greutate, sanatate si mai mult, devenise cea mai importanta scuza pentru orice, cel mai bun prieten si companion. Am cunoscut-o intr-o vacanta, intr-o tara straina, unde eu imbinam vacanta cu alergarea unui maraton. In timpul respectivului maraton, chiar in ultimul km din cei 42,195 km, am alergat alaturi de un domn, trecut bine de prima tinerete, pe care l-am felicitat pentru performanta si i-am spus ca mi-as dori si eu la varsta lui sa mai pot alerga asa de bine. Omul mi-a raspuns sa nu-mi doresc sa fiu asemeni lui caci pentru el alergatul a devenit o sansa la viata dupa cel de-al patrulea bypass. Doua situatii de viata asemanatoare, doar ca alergatorul era chiar mai in varsta decat doamna si cu mai multe interventii pentru inima.

 

In fapt, aceeasi poveste care in ambele variante, ar fi putut beneficia de multiple justificari. Doar ca alegerile au fost diferite. Si pentru cei care din pasiune practica un sport sau nu, le recomand sa urmareasca povestea de viata a echipei Hoyt. (http://www.youtube.com/watch?v=64A_AJjj8M4)

 

Putem incerca si spera in continuare la o viata mai buna, sau putem sa ne urmam visele, cu toata responsabilitatea si actiunea pe care acestea o presupun.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: