Acceptarea instinctelor

Se spune ca suntem fiinte spirituale si asta duce la un conflict intern intre ceea ce credem noi ca trebuie sa ajungem , sa devenim si ceea ce suntem intr-un moment al vietii. Instinctele sunt parte integranta a creierului nostru, necesare pentru supravietuire. Sunt numeroase scrieri, religii si oameni care lupta impotriva instinctelor ca si cum ar fi ceva rau.

Deci ca sa nu devenim luptatori fanatici impotriva noastra si impotriva a ceea ce este propriul creier, va propun cativa pasi:

–       Accepta frica dar nu deveni supus ei. Acceptarea nu inseamna lipsa actiunii ci chiar primul pas in actiune.

–       Intelege ca instinctele sunt parte esentiala a vietii. Modul in care le manifestam ne face sa fim fiinte superioare.

–       Nu te certa, nu te lupta cu tine. O lupta nu duce la nimic bun. Chiar daca nu iti place cum actionezi sau gandesti la un moment dat, un dialog linistit cu tine insuti te poate face sa te intelegi mult mai bine si te poate ajuta sa schimbi un pattern.

–       Nu ascunde sentimentele de vina. Ele fac parte din natura noastra si pot fi profesori buni.

–       Atentie si la dorinta. Daca ne analizam “la rece” dorintele, putem sa invatam ce vrem noi cu adevarat si ceea ce este extern, implementat de familie si societate.

–       Invata sa nu reactionezi. Asta se poate face destul de simplu, punand o pauza. Numaratul pana la 10 poate sa fie uneori de folos si daca nu e suficient, exista o infinitate de numere. Mai bine numarati mai mult decat sa regretati o actiune.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: