Acceptarea – o lectie grea

Suntem oameni de actiune, care vrem mai mult. Invatam, citim, ne perfectionam si mereu tindem sa fim mai buni. Credem cu tarie ca ne conducem destinele si renegam tot ceea ce nu este in puterea noastra. Sau cand nu facem asta, cautam pe cineva sau ceva asupra caruia sa aruncam vina.

Avem nevoie sa ne raportam la ceva, sa gasim omul negru si poate sa-l infruntam. Dar uneori acesta nu exista sau este dincolo de controlul nostru.

Nu stiu daca totul se intampla cu un scop si nici daca gandurile noastre creeaza fiecare aspect al realitatii. Mi-ar placea sa cred ca nu sunt vinovata de razboaie, foamete sau alte nenorociri.

Avem calitati si defecte, sau poate nici acestea nu sunt reale. Poate ati fost in situatia in care cineva sa va placa pentru o anumita insusire si altcineva sa considere aceeasi insusire ca enervanta sau respingatoare. Poate nu va place un aspect al fizicului vostru, dar poate chiar acel aspect este considerat frumos. Cine stie? Adevarul este ca fiecare are propria realitate si oricat de mult am incerca, nu putem sa multumim pe toata lumea si nici macar pe noi.

Propriile dorinte se schimba, crezurile se schimba si ele. Ceea ce ne facea fericiti ieri, s-ar putea sa nu ne mai placa azi. Suntem supusi schimbarilor, emotiilor si factorilor externi. Actionam si reactionam in functie de mult prea multi factori ca sa putem sa-i mentionam pe toti.

Asa ca pana la urma conteaza cat de mult te placi si cata incredere ai in tine. Oamenii, vremurile si gusturile se schimba. Si in acelasi timp trebuie sa ne cunoastem si sa ne respectam pentru tot ceea ce suntem. Stiu ca suntem in permanenta schimbare si imbunatatire, dar totusi chiar si in acest moment suntem suficient de buni si trebuie sa fim buni cu noi.

Am pierdut mult timp din viata regretandu-mi unele alegeri. Dar nu mai vreau. Ajunge. Am facut fiecare alegere pe baza informatiilor pe care le aveam atunci si am facut ce am crezut ca e mai bine pentru mine si cei dragi mie.

Probabil ca asa sunteti si voi. Mereu cautati sa fiti mai buni, sa faceti lucrurile mai bine si sa aveti mai multa grija de cei dragi. Atentie doar cata presiune puneti pe voi. De multe ori este inutila.

De asta acceptarea este poate cea mai buna arma impotriva stresului si tine depresia la distanta.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: