Acceptarea si evolutia personala

40.Acceptarea si evolutia personala

 

Indiferent cate exercitii de dezvoltare personala, meditatie sau orice alta tehnica menita sa ne ajute in evolutia pe care am ales constient sa o facem, toate pot fi diminuate fara ritualul acceptarii.

Acceptarea trebuie sa devina un ritual. Nu poti schimba nimic daca nu accepti ca exista o problema. Un alcoolic nu poate sa renunte la viciul sau pana nu constientizeaza ca are o problema cu impact negativ asupra vietii sale si a celorlalti.

Ce poti face:

  1. Sa acceptam fiecare zi asa cum este ea. Cu siguranta avem zile mai bune sau mai putin bune, dar toate sunt pentru noi oportunitati in care putem sa invatam ceva, sa evoluam si  sa devenim ceea ce ne dorim. Sa fiti recunoscatori si pentru probleme deoarece acestea va testeaza adaptabilitatea, creativitatea si increderea in sine.
  2. Sa acceptam ca fiecare om actioneaza pe baza unei harti mentale proprii, indiferent de rezultatul actiunilor.
  3. Sa te accepti asa cum esti si sa intelegi ca esti rezultatul experientelor si cunostintelor de pana acum. Acceptarea nu inseamna delasare si lene. Din acceptare poate incepe transformarea. Probabil ca fiecare ar vrea sa dea timpul inapoi pentru a nu mai repeta anumite actiuni. Inutil si imposibil.
  4. Sa accepti schimbarea si experientele noi cu mintea curioasa a copilului si  sa le integrezi in viata si experienta ta.
  5. Sa inveti din fiecare zi si din fiecare experienta.

Accepta si schimba, accepta si transforma.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.