Afirmatii care ne blocheaza dezvoltarea

17.Afirmatii care ne blocheaza dezvoltarea

 

Iata cateva crezuri pe care le enuntam de multe ori si care ne pot face sa stagnam in dezvoltarea noastra personala. Afirmatii care ascund in spatele lor frici sau prea mult confort. Iata cateva din ele:

  1. Sunt ceea ce sunt si nu trebuie sa ma schimb. Schimbarea intervine in fiecare moment al vietii, fie ca vrem sau nu. Daca schimbarea nu este dorita si coordonata de noi, poate sa adopte forme neplacute, ca de exemplu amplificarea unor probleme. Noi suntem doar ceea ce alegem sa fim si sa devenim. Schimbarea este buna, devine un permanent antrenament pentru minte si suflet.
  2. Nu sunt genul care sa faca cutare lucru. Suntem mai presus de definitii, etichete si genuri, dar ne place sa ne fixam in propriile etichete si sa nu iesim din ele. Omul este minunat tocmai prin adaptabilitate si schimbare.
  3. Pur si simplu nu vreau si nu trebuie sa explic de ce. Uneori frica de schimbare este prea mare si poate sa paralizezeze. Incercati sa va explicati de ce nu vreti schimbarea si sa gasiti frica din spatele acesteia. Cum ar fi viata voastra daca nu ar mai exista decat frica?
  4. Nu sunt suficient de bun. Bun pentru ce sau pentru cine? In cursul de invatare accelerata predau un lucru foarte important si anume, greseala este unul din principalii factori ai invatarii. Fara greseala nu se invata nimic, asta inseamna ca doar s-au repetat notuni deja stiute.
  5. Sa faca cine poate. Limitarea este doar in mintea noastra. Este mai usor sa renunti decat sa pornesti la drum. Teoretic toti putem face orice macar pana la un punct.

Imi aduc aminte de un maraton in Praga, cand am alergat ultimii  500 de metrii cu un domn mai trecut de prima tinerete care mi-a povestit ca a inceput sa alerge dupa cel de-al 5 – lea bypass si acum este intr-o forma in care nu a mai fost niciodata. Inapoi la hotel povestea istoria unei cunostinte care trecuse de asemenea printr-o operatie de acest gen si care a ales sa se ascunda in spatele ei. Nu cred ca a acceptat istoria alergatorului. Ceva i-a spulberat zidul de aparare. Doua povesti asemanatoare, dar cu alegeri diferite.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.