Amanarea este un obicei

Orice amanare are la baza o serie de tehnici si deci, ca sa scapi de ea, ai nevoie tot de o colectie de tehnici care sa functioneze pentru tine.

 

Dar trebuie sa intelegi ca este un obicei pe care l-ai perfectionat in timp si este nevoie de timp si dedicare ca sa-l inlocuiesti cu un alt obicei bun pentru tine si pentru obiectivele tale.

 

Iata deci cateva idei:

 

– Stabileste-ti un sistem de premii sau recompense. Intai trebuie sa ai un obiectiv, un plan de actiune si o planificare clara a actiunilor pe care trebuie sa le intreprinzi pentru atingerea obiectivului tau. Pentru fiecare bucata de plan realizat, stabileste-ti o recompensa, ceva care sa-ti placa, dar care sa nu fie in contradictie cu obiectivele sau valorile tale. De exemplu, daca vrei sa slabesti, probabil ca nu este o buna idee sa te recompensezi cu un exces culinar la fiecare kg pierdut.

 

– Fa-ti publice planurile si pasii pe care vrei sa-i urmezi. Presiunea familiei si a prietenilor poate sa fie un stimulent suficient pentru tine, mai ales daca esti genul pentru care conteaza imaginea publica.

 

– Planifica clar, dar nu te pierde in cele mai mici detalii. O sa mai rezolvi si din mers. O planificare mult prea detaliata o sa duca la… nimic. Cand sa mai si lucrezi, daca mai mult planifici?

 

– Daca planul tau are o parte foarte grea si complexa, dar care nu are un termen foarte stresant, poate este mai bine sa incepi cu sarcini mai mici si pe care le poti rezolva mai repede. Ai nevoie si de mici reusite care sa-ti hraneasca motorul interior.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: