Antrenamentul mintii

Stau mereu si ma gandesc cat dintr-o zi obisnuita de 24 de ore mintea mea este antrenata si folosita de mine si cat este antrenata si folosita de altii. Si fara sa fac nici o referire la o teorie a conspiratiei, acum va intreb pe voi acelas lucru. Va rog nu va grabiti sa raspundeti ca sunteti in control 100% si sa discutam putin pe seama libertatii de antrenament a propriei minti.

 

Va uitati la televizor, navigati pe internet, ei bine, cat de mult va programati prin mass media? Sunt numeroase studii, cautati pe internet si va fi usor de gasit, despre influenta televizorului si a mass mediei in general asupra mintii umane, asupra a ceea ce alegem, sau mai bine zis ce aleg altii pentru noi sa gandim.

 

Sa luam exemplu televizorului, dupa o durata cuprinsa intre 2 minute, pana la 5 minute, privitorul intra intr-o stare de constiinta modificata, sau mai direct spus in transa. In orice stare modificata de constiinta, sau cum vreti sa o numiti fiecare, mintea este foarte receptiva la informatiile care curg in fata noastra. Si daca acestea sunt repetate frecvent, asa cum este cazul reclamelor sau al filmelor cu tema repetitiva, informatia este gata de stocat si bine infipta in subconstientul nostru.

 

Poate ca va intrebati de unde apare violenta deosebita a unor copii destul de mici, presa americana arata, din pacate,in destule cazuri,ca dependenta creata de televizor sau de jocuri creeaza insensibilitatea de care poate dam dovada in ultima perioada. Pai cum sa nu confunde realitatea virtuala cu cea reala, cand copil fiind petrece ore si ore jucandu-se jocuri violente, unde relationarea se face printr-o sabie sau o arma moderna.

 

Cat de mult suntem ca adulti, inclinati sa punem etichete asupra unei tari sau populatii, deoarece media alege sa prezinte doar o parte a realitatii?

 

De ce marea majoritate alege sa fie interesata de divorturi, crime, tradari, mult mai mult decat de realizari profesionale sau personale, de oameni deosebiti care aleg sa schimbe ceva in bine?  Asa cum spunea un trainer cu care am avut onoarea sa incep studiul NLP-ului;’’Cel ce nu poate sa-si ridice cea mai inalta cladire, le darama pe cele din jur’’. Si mai mult, am fost ’’dresati’’ sa ne placa esecul, asa suntem mai putin doritori sa cunoastem succesul. Restul sunt concluzii diferite, alegeti…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: