Antrenamentul ochilor pentru o citire mai usoara

31.Antrenamentul ochilor pentru o citire mai usoara

 

Cred ca nu e nevoie sa va amintesc de importanta unei vederi bune si a unor ochi “odihniti” cand e vorba de viteza de citire si de o intelegere mai usoara a unui text dat.

 

Iata mai jos, cateva exercitii simple de relaxare a ochilor.

 

  1. Faceti pauze dese la cel mult 30 de minute
  2. Priviti un punct in departare dar cu privirea defocalizata
  3. Alegeti o jucarie mica si colorata pe care sa o atasati deasupra monitorului de calculator si pe care sa o priviti pentru 30 de secunde. Repetati exercitiul acesta de mai multe ori pe zi.
  4. Inchideti ochii si incercati sa miscati globii oculari pentru a privi intr-un punct imaginar in stanga capului in dreptul urechii. Repetati si pentru partea dreapta.
  5. Cu ochii larg deschisi, miscati globii oculari cu miscari ample circulare. Faceti cinci miscari de la dreapta la stanga, apoi repetati de cinci ori in cealalta parte.
  6. Frecati palmele cu putere pana se incalzesc si apoi plasati-le fara sa apasati pe ochii inchisi. Lasati caldura palmelor sa va relaxeze.
  7. Relaxati fata. Cand cititi este foarte important sa aveti fata, gatul, umerii si in general intregul corp relaxat. Cu riscul de a va distra colegii de birou, faceti cateva grimase fortate pentru a relaxa muschii fetei. Deschideri si inchideti cu putere gura. Ridicati si coborati brusc sprancenele. Umflati si desumflati obrajii.
  8. Masati zona de deasupra sprancenelor. Atentie orice masaj la nivelul fetei trebuie insa fie efectuat usor si relaxat.
  9. Atentie cand cititi pe un ecran / monitor. Exista o tendinta de clipi mai rar si poate duce la uscarea mucoasei. Seara puteti folosi comprese caldute cu tei si albastrele, dar atentie la posibilele alergii. Renuntati daca aveti alergie la vreuna din plante.

10.Plasati monitorul la o distanta convenabila si atentie la pozitia spatelui.

Ochii trebuie antrenati pentru o citire mai rapida dar mai ales trebuie sa avem grija de ei.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.