Aspiratii

Banana leaf against blue sky

 

Undeva, in adancul sufletului, toti credem ca suntem aici pentru un scop anume. Credem ca putem avea o influenta pozitiva asupra celorlalti si ca putem schimba lumea in mai bine.

Ca sa poti schimba lumea, schimbarea trebuie sa inceapa cu tine, cu cine crezi ca esti tu cu adevarat, cu ce vrei sa devii, ce viata vrei sa ai, ce aspiratii si dorinte ai ucis in sufletul tau, doar pentru ca sa te potrivesti in familia ta, sau in societatea in care traiesti.

Cat de mult te iubesti, cat de mult iti apreciezi corpul care iti este casa pentru suflet? Nu trebuie sa te incadrezi in normele societatii, trebuie doar sa ai grija de tine, de corpul tau si de mintea ta, tot asa cum ai grija de casa, familie si de serviciul tau.

Incepe sa intelegi ca esti cea mai importanta persoana din viata ta si ca totul incepe si se sfarseste cu tine. Tu esti model pentru cei din jur, pentru copiii tai. Daca tu nu iti acorzi intai tie importanta si respect, cum poti sa astepti asta de la ceilalti?

Iti cauti un partener de viata, un serviciu mai bun, dar te rog sa fii sincer cu tine si intreaba-te daca tu ti-ai da acel salariu pe care il ceri, daca tu crezi ca meriti sa fii cu acea persoana, sau sa traiesti in casa de vis.

De curand am avut o discutie foarte interesanta cu un prieten care mi-a atras atentia asupra importantei cuvantului “a permite”. De cate ori nu ne spunem, “nu imi permit cutare vacanta sau achizitie”. Dar cine trebuie sa-ti permita? Nu mai cauta permisiunea in afara. Universul e in noi si mintea noastra este subconstientul nostru.

Este o foarte mare diferenta intre a permite si a avea momentan resursele disponibile. Daca nu iti permiti, nu vei avea niciodata resursele. Resursele sunt generate si atrase in viata noastra de gandurile noastre, de imaginile din subconstientul nostru, despre noi si despre ceea ce meritam.

Incepe sa crezi ca meriti si ca iti permiti o educatie mai buna, o cariera frumoasa, sau un partener de viata asa cum iti doresti. Fa un inventar al tuturor lucrurilor pe care crezi ca nu ti le poti permite si acolo lucreaza cu mintea ta, cu crezurile si valorile care au devenit porti inchise pentru realizarile noastre.

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.