Atentie la falsii profeti

Primii pasi pe care i-am facut in lumea dezvoltarii personale m-au adus sa vad un film pe care probabil multi din cititorii mei l-au vazut si anume „The Secret”. A fost o revelatie pentru mine, un inceput, dar doar un inceput.

Cei care l-au vazut probabil au crezut la inceput, ca si mine de altfel, ca exista un secret prin care putem sa facem lucrurile sa se intample foarte usor, doar stand, vizualizand si declansand mecanisme nebanuite ale creierului.

Mare a fost dezamagirea mea cand dupa ore de meditatie si vizualizare nu se intampla nimic. Apoi dupa mult studiu si NLP am inteles ca poti sa te joci foarte util cu energia mentala, sa te ajuti de aceste resurse minunate si nebanuite. Dar atentie, exista si altceva important in spate, pe care aproape nimeni nu este dispus sa vi-l impartaseasca.

 1. Nu sunt suficiente  minute de vizualizare si nici chiar o ora, daca in restul timpului mintea constienta si subconstientul nu cred ca este posibil.
 2. Oricate exercitii mentale facem, acestea nu prea valoreaza nimic fara actiune. Si aici e problema, toate filmele si documentarele de dezvoltare personala care abunda pe piata spun ca totul e posibil si se poate intampla intr-o secunda. Poate e posibil, dar sa luam exemplul unui sportiv de performanta care are rezultate deosebite sau al unui CEO carismatic si de succes. Credeti ca au stat tolaniti pe canapea si mai apoi dupa lungi perioade de vizualizare sa se ridice si sa devina de succes? Eu nu stiu nici un caz, poate gasiti voi si atunci o sa-l intrebam toti cum a reusit.
 3. Perseverenta este marele secret. Perseverenta de a avea numai ganduri in concordanta cu ceea ce vrem sa fim si sa realizam si perseverenta de a face ce trebuie si cand trebuie.
 4. Al doilea secret sta in modul in care stim sa facem fata propriilor amanari, sa amanam amanarea si sa invatam sa actionam astfel incat sa ne ramana timp si pentru vizualizarea rezultatului.
 5. Vizualizarea fara actiune este doar o dulce visare ce poate sa devina chiar amara cand realizam ca singura nu ajuta prea mult.

Oricat ne place sa credem ca putem face doar o magie sau sa visam frumos si sa se intample, s-ar putea sa ramana doar un vis.

1 Comment on Atentie la falsii profeti

 1. Saliu’ Antonia,

  Ce povestesti aici stim aproape cu totii doar ca ceea ce vrea sa ne invete documentarul Secretul este realizabil in foarte mica masura, adica, sa renuntam definitiv….ceea ce practic este imposibil, sa gandim negativ si, intradevar, gandurile sunt energie ce sunt emise de creier prin procesul de gandire care, dupa cum spune documentarul merg inspre Univers care, la randul lui este energie. Daca ne gandim mai bine, toti suntem o forma de energie. Ei, de aici mai departe depinde de cum gandim dar si de ce este “programat” in Univers sa se intample cu noi, doar ca, este necesar a te concentra doar pe cateva dointe importante, sa nu pierdem energia disipand-o in mai multe directii. Energia fiecarei persoane este limitata in spatiu dar nu si in timp, ceeace poate provoca avansuri spirituale sau chiar salturi daca si numai daca gandim pozitiv. Acum si gandirea asta pozitiva depinde in ce directie se indreapta, caci, daca se indreapta spre scopuri strict personale, egoiste se realizeaza scopul insa nu si evolutia spirituala drept urmare, are sa ti se intample fenomene pe care nu stii de unde “sa le apuci” rezultatul fiind ingreunarea, anularea sau chiar regresul moral implicit spiriual. Ceea ce lasa de inteles documentarul dar nu spune raspicat este faptul ca intotdeauna trebuie sa fii in miscare adica in contact cu oamenii. Observi ca am folosit “trebuie” si nu “este necesar” deoarece este imperativ necesar…(mai bine foloseam imperaiv necesar in locul lui trebuie) dar am gandit ca, fiind in sens pozitiv nu o sa trezesaca acea negare la prima citire. Pai, si asta este greu, gandindu-ne la starea de depresie, anxietate, in Biblie este descrisa ca “deznadejde” indelungata provocata de esecuri repetate si care desi le-am analizat, nu ne este “luminata mintea” despre motivele pentru care au fost “date”. Poate ca nu am evoluat spiritual pentru nivelul pe care l-am accesat, sarind niste etape…poate?!
  Cunosc persoane care refuza sa-si analizeze trecutul…spun ca nu are nici o importanta trecutul, ci prezentul si viitorul!?
  Ce parere ai?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: