Autodisciplina in 12 zile – ziua 7

80.Autodisciplina in 12 zile – ziua 7

Frica de esec

 

 

Toti experimentam frica de esec, caci intreaga noastra educatie inceputa in familie si continuata in scoala se bazeaza doar pe raspunsul corect si pe actiunea corecta. Am mai scris articole despre frica de esec si cum distruge capacitatea extraordinara de a fi creativ, dar acesta este alt subiect.

 

Oamenii care merg inainte orice ar fi pentru a-si atinge obiectivele sunt cei care considera esecul doar un simplu pas pe drumul ales si ceva ce trebuie modificat, ajustat. Doar o parte a planului de lucru care trebuie corectata.

 

Ce s-ar fi intamplat cu societatea noastra daca Edison ar fi renuntat sa mai creeze becul, de la primele esecuri. El nu a considerat niciodata esecul ca fiind esec, ci ca un pas, o noua experienta.

 

Exercitiu:

 

Acest exercitiu este menit sa te faca sa-ti analizezi reactiile proprii in fata fricii de esec.

 

Alege o situatie reala din viata ta pe care vrei sa o depasesti, dar nu poti deoarece iti este frica sa nu esuezi. (exemplu: frica de a invata un sport nou)

 

Inchide ochii si incearca sa traiesti cat mai real frica. Analizeaza fiecare parte a corpului tau, incepand de la degetele de la picior si terminand cu cele de la mana Acum deschide ochii si noteaza in jurnal toate senzatiile pe care le traiesti in corp.

 

–       Durere fizica

–       Inchistare

–       Maxilar incordat

–       S-a schimbat ritmul respiratiei sau poate e mai rapida sau mai superficiala

–       Gustul e diferit etc.

 

Nu scrie mai mult de cateva minute ca sa fii sigur ca sunt reactii legate de frica de esec.

 

Foloseste toate aceste informatii ca sa relaxezi constient toate acele parti ale corpului incordate si sa faci orice alta schimbare necesara in momentul in care vrei sa-ti invingi frica de esec.

 

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.