Autosugestia – dark side

138.Autosugestia – dark side

 

E mai puternica, intreba un tanar cavaler jedi, nu, e mai amagitoare raspundea un maestru.

Ce inseamna „dark side”? Ca sa pot explica,  cel mai simplu este sa descriu cateva exemple, poate va sunt cunoscute, nu direct, dar prin prietenii vostri, familie, cei dragi.

 

Sa luam exemplul celui care ocazional, sufera de depresie, tristete, stari de neliniste care pot avea o cauza definita sau nu. Cauzele sunt momente din trecut, carora noi le-am dat o valoare, le-am atasat sentimente si stari puternice, le-am etichetat cu mesaje de evitare sau nu. Trecutul devine prezent si viitor, caci un moment trecut, dar cu impact asupra noastra, va marca un nou aspect al hartii mentale, devenind o noua directie in viata noastra.

 

Un alt exemplul, al cuiva care a experimentat o situatie neplacuta cu un medic, cineva care nu a fost tratat bine, respectat. Ce scenariu va derula automat, cand va fi nevoit sa mearga din nou la medic, fie si pentru un banal control anual.

 

O alta experienta neplacuta in trafic, poate un mic accident, ce etichete a pus mintea umana, ce reactie determina, ce scenariu compune la fiecare drum, sau la fiecare drum care se incadreaza in paramentri celui marcat.

 

Poate nu aveti legatura cu lumea finantelor dar ca orice bun platnic ati incercat sa razbateti la cozile interminabile, sa platiti unei doamne care era deja satula de „amabilitatea” unor contribuabili. Si asta poate s-a repetat, poate a fost chiar neplacut. Ce sentimente va vor incerca cand intrati mai apoi, pe usa institutiei, chiar daca nu mai exista nici o coada si toata lumea e zambitoare. Ce va spuneti chiar inainte de a ajunge acolo, ce scenariu construiti, ce ton folositi?

 

Vanzatoarea care nu a fost amabila cu noi, ce eticheta ii punem, la ce ne asteptam data viitoare?

 

De ce o numesc „dark side”, deoarece toate aceste scenari, asezonate bine cu trairile si sentimentele noastre, au tendinta de a se manifesta in realitate. Subconstientul nu intelege ce nu vrem, intelege ca am ales o directie, un scenariu, i-am dat valoare si importanta prin cantitatea si intensitatea sentimentelor atasate si ne ajuta sa obtinem ceea ce el intelege ca vrem. Si asa ajungem in locuri si situatii pe care constient nu le dorim, dar scenariul fiind gata, universul ne ajuta sa-l punem in scena.

 

Alegeti constient autosugestionarea, e minunat sa folosim darul cel mai de pret, mintea noastra.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.