Calculatorul nu se adapteaza, dar tu o poti face

Auzim ca shimbarea e buna, daca e cu masura. Si cine da masura? Cine ne spune cine trebuie sa fim, cum sa gandim si ce suntem capabili sa facem? Avem cumva un destin scris intr-o carte si nu avem voie sa ne abatem de la el. Poate, nu stiu, dar pana la proba contrarie aleg sa cred ca eu imi creez realitatea, buna sau rea si imi asum asta. E responsabilitatea mea si refuz sa-mi transfer responsabilitatea asupra altcuiva.

Richard Bandler spune foarte frumos “Who is driving the bus?”

Sunt oameni care vor sa gandim, si actionam mereu la fel. Asa e mai usor, nu ii scoatem din zona de confort. Doar un computer nu este capabil sa gandeasca si poate sa lucreze doar conform soft-urilor pe care cineva le-a scris pentru el. Nu spun ca nu sunt si oameni care se comporta precum un computer, dar frumusetea noastra consta tocmai in capacitatea de a ne schimba, de a fi flexibili si adaptabili.

Masura succesului e data de capacitatea de schimbare si adaptare. Cu cat aceasta se face mai rapid, cu atat succesul e mai usor de atins. Si nu ma refer doar la ceva foarte mare si vizibil, dar si la micile schimbari de atitudine pe care le putem face in fiecare moment al vietii.

Conduci si cineva “iti taie calea” ce faci? Injuri? Daca da, inseamna ca actionezi conform unui soft scris anterior. Nu e nimic rau in a-ti manifesta nemultumirea, dar pentru cat timp. ti-a “stricat” ziua? Atunci este o problema. Inseamna ca nu tu conduci autobuzul, ci altcineva exterior. Ai ales sa-ti transferi responsabilitatea propriilor trairi in afara ta. Nu mai esti responsabil, dar nici la conducere. Devii un computer pe care se joaca un programator care uneori stie ce face, dar alteori e un incepator nebun.

Daca poti sa creezi intr-un moment o problema, tot asa poti crea si o solutie. Tmpul este doar o conventie. Uneori facem schimbari untr-un termen lung sau foarte lung ca sa le dam timp celor din jur sa ne accepte si sa observe schimbarea. Eventual sa ne si laude ca parca nu o putem facem si singuri.

Daca faci schimbari rapide sau lente, totul tine de convingerile personale. Ce crezi ca e posibil sau nu. Oricum ai dreptate.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: