Cand descoperim descoperirea

Orice inceput este dificil tocmai pentru ca vine cu o doza de necunoscut. In evolutia noastra din perioada adulta, am asociat invatarea si noutatea cu pericolul. Copii fiind, orice era nou devenea o noua jucarie, o sursa de distractie si experimentare.

Probabil ca in momentul in care familia si societatea au inceput sa ne incadreze mai mult sau mai putin fortat in normele de conduita, s-a intamplat ceva. Am pierdut placerea jocului si a descoperirii.

Va provoc sa incercati timp de o saptamana sa redescoperiti lumea din jurul vostru ca un copil sau ca un extraterestru, bland si curios, aflat pentru prima data in vizita pe pamant.

Stiu ca ne-am obisnuit cu o mare doza de confort, sa avem mereu ustensile si utilaje de care sa ne folosim. Poate devein interesant sa ne bucuram de fiecare in parte, de creativitatea si imaginatia de care a dat dovada cel care le-a inventat, si sa realizam ca la randul nostru putem sa facem lucruri frumoase.

In momentul in care incepe sa ne intereseze un nou domeniu si sa studiem, apar din ce in ce mai multe informatii si ajutoare. De exemplu, eu, pana sa invat merg pe bicicleta, nu vedeam nici o bicicleta, iar acum le vad si in balcoane.

Cu cat mintea se deschide mai mult spre subiect, cu atat este mai capabila sa faca conexiuni noi, sa atraga evenimente, situatii si oportunitati in directia dorita.

Se mai spune ca “pofta vine mancand”, orice activitate noua este la inceput asociata cu durerea, dar dupa o perioada, aceasta devine interesanta si placuta. Nu trebuie decat sa va antrenati constant pentru a descoperi descoperirea, ceea ce altii deja au experimentat si invata si puteti, prin modelare si copier, sa ajungeti la rezultate asemanatoare.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: