Cand nu putem folosi autosugestia

Raspunsul e simplu si un pic brutal. Cand nu vrem.

 

Cand decidem ca nu avem cateva minute pe zi pentru a alege viata pe care o dorim cu adevarat, cand consideram ca este mai bine sa alegem televizorul pentru implementarea sugestiilor.

 

Televizorul este un mijloc extrem de eficient pentru autosugestionarea involuntara. Reclame repetate iar si iar, sentimente, stari pe care toti le dorim, atasate acestor reclame. Cine nu vrea un par frumos si matasos ca cel din reclama, ce barbat nu isi doreste un deodorant care sa-l transforme in cel mai dorit barbat? Desi constient intelegem ca nu ne transforma un produs, in ceea ce nu suntem, toate aceste mesaje repetate constant ajungem sa le credem. De ce, caci sunt asociate unor sentimente foarte placute.

 

Asa cum am mai spus, repetitia, perseverenta sunt cheia succesului, starile placute atasate produsului, ne fac sa ne autosugestionam in timp, ca avem nevoie de acel produs. Este un fapt stiut, studiat, dezvoltat si implementat, de foarte multi ani, de toate firmele care ofera servicii de marketing si publicitate.

 

Imi aduc aminte o intamplare, alergam pe banda la o sala de sport si in fata mea era pozitionat un televizor, care la acea ora matinala, transmitea un spot publicitar pentru un aparat de gimnastica, un aparat de folosit acasa. Dupa cateva dimineti, am inceput sa cred ca o sa ma ajute si chiar, sportiv fiind, sa-mi justific nevoia cu argumente logice si motivate. Era singurul aparat pentru mine, nu puteam sa obtin acelas lucru, fara sa investesc? Normal ca da, dar repetitia asociata monotoniei benzii de alergat si mediul sportiv asociat au fost elemente motivante suficiente pentru o achizitie noua. Nu l-am cumparat, dar probabil inainte de a practica aceasta meserie de life coaching as fi facut o noua achizitie, un nou depozit de praf.

 

Puteti gasi milioane de motive pentru a nu face, pentru a nu actiona in favoarea voastra, ca de exemplu, nu am timp, serviciul imi ocupa tot timpul, nu sti cum este sa ai cariera si doi copii acasa, etc. Toate acestea si probabil inca o multitudine aproape infinita de motive sunt perfect valabile, adevarate, reale si pentru toate aceste motive alegem sa traim ceea ce vor altii sa traim.

 

Puteti alege, puteti sa va organizati astfel incat primele 10 minute imediat dupa trezire si inainte de culcare sa fie darul special pe care vi-l faceti, atentia binemeritata si stropul de iubire de care aveti nevoie. Pentru a fi respectati si iubiti, pentru a iubi si respecta, trebuie sa incepeti cu voi. Cum poate cineva sa manifeste o stare daca nu este obisnuit cu ea? Cat de mult s-ar bucura familia si cei ce va sunt aproape, daca ati fi mai linistiti, mai in control cu viata voastra?

 

Meditati la propria viata si alegeti ce doriti, cand, cum si cu cine vreti sa fiti.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: