Ce este NLP sau Programarea Neuro Lingvistica?

NLP reprezinta un imens pas in dezvoltarea personala, o recuperare a puterii personale, dincolo de ceea ce a fost considerat ca inevitabil, soarta, predispozitii genetice, etc.

 

Practicianul NLP, poate deveni un maestru al autodisciplinii, un calator intr-o minunata si mereu noua lume – lumea personala, a propriului sau eu interior, sau mai bine spus, un permanent cercetator si modificator  al subconstientului personal.

 

Exercitiile simple de NLP, furnizeaza mereu noi si noi posibilitati de a obtine echilibrul interior, atat in viata personala, cat si profesionala. Poate ca un exercitiu care dureaza cateva minute sa echivaleze cu foarte multe ore de meditatie, caci subcosntientul ne ghideaza exact la sursa problemei si avem si mijloacele de a rezolva orice situatie, chiar daca vine din viata asta sau dintr-o viata trecuta.

 

Nu este magie, doar tehnici simple de joaca cu modalitati si submodalitati, cu imagini, sunete si senzatii chinestezice. Despre toate astea si multe altele voi vorbi in articolele viitoare, insotite de exemple de exercitii.

 

Doar timpul si exercitiul permanent, joaca cu constientul si subconstientul, va face dintr-un practicant, un maestru, capabil sa-si transforme propria realitate sau macar, acolo unde nu este posibil, trairile, sentimentele si reactiile la o situatie ce nu poate fi schimbata.

 

NLP-ul a aparut ca urmare a actiunii celor doua minti geniale Richard Bandler si John Grinder, care si-au pus problema, ce ii face pe unii oameni sa fie de succes, de ce sunt psihoterapeutii care reusesc sa rezolve problemele clientilor sai, cum este structurata informatia in mintea umana.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: