Ce putem face pentru a descatusa puterea personala

Sa vorbim mai intai despre puterea personala si ceea ce este ea. In opinia mea, reprezinta un cumul de trasaturi, crezuri, valori care il fac pe omul obisnuit sa mearga pe drumul pe care il alege constient, sa aiba o viata de succes si sa fie tot ceea ce isi doreste sa fie.

Exista multe informatii care va stau la dispozitie cand e vorba de dezvoltare personala si evolutie spirituala, dar se pune problema cu ce sa incepem.

Eu am sintetizat cateva capitole mari de a caror evolutie depinde insasi evolutia personala. Iata-le mai jos:

–       Increderea in sine. Poate cel mai discutat si controversat subiect al dezvoltarii personale. Nimic nu este posibil fara incredere. Nu putem face nici o schimbare, nu putem sa devenim ceea ce vrem fara incredere in sine. Aici trebuie lucrat in special si aceasta este cauza principala a multor probleme si chiar afectiuni medicale.

–       Concordanta intre ceea ce spunem si ceea ce facem. Nu putem sa promovam o viata sanatoasa daca noi nu facem asta. Nu putem sa vindem o masina daca nu credem in ea. Mai devreme sau mai tarziu se transmite la nivelul subcosntientului colectiv si o sa primim ceea ce credem ca meritam.

–       Antrenamentul deciziilor. A lua decizii bune vine din antrenament si mai ales din multimea de decizii proaste din care invatam. Totusi a repeta la nesfarsit aceeasi greseala nu este invatare ci doar incapatanare.

–       Respectul de sine. Ca sa poti fii respectat de ceilalti, trebuie sa te respecti pe tine insuti.

–       Abilitatea de actiona. Un obiectiv si un plan fara actiune nu valoreaza nimic.

–       Increderea in capacitatea proprie de a gasi solutii la problemele aparute. Nici un plan, oricat de bun ar fi, nu poate sa previna toate problemele ce pot sa apara pe parcursul desfasurarii lui. Adaptarea, elesticitatea in gandire si creativitatea sunt surse inepuizabile de succes.

Sunt multe alte capitol ale vietii care au importanta cand e vorba de dezvoltarea personala si succes.  Poate cel mai important, alaturi de cele mentionate mai sus este PERSEVERENTA. Nici o schimbare nu este posibila fara perseverenta.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: