Chiar stim unde mergem?

Orice sedinta de life coaching incepe invariabil cu intrebarea “Ce vrei?”, cu variantele firesti. Intrebare aparent simpla dar din experienta mea din ultimii ani, cea mai grea si poate cea mai importanta. Uneori poate fi nevoie de cateva ore de analiza, pana se elibereaza din subconstient adevarata dorinta.

 

Si acum cititorule drag, de cate ori te-ai intrebat ce vrei, ce vrei cu adevarat. De obicei stim ce trebuie sa vrem, ceea ce am invatat ca e bine, in familie, societate, scoala, cariera.

 

De cate ori nu ati auzit cuvintele ” In viata faci ce trebuie, nu ce vrei.” Si de fapt ce trebuie sa faci? Cine spune cum si ce “trebuie” sa avem, sa obtinem, sa traim, sa experimentam.

 

Cat preluam din experienta si dorintele ascunse ale parintilor, partenerului de viata sau chiar ale grupului din care facem parte si cat aducem noi in viata noastra.

 

De cate ori nu am muncit zile, luni sau poate ani, pentru a obtine ceva si apoi sa nu traim starea de succes, de implinire. De cate ori nu ne-am pus ulterior intrebarea, “Acum ce fac cu asta?”

 

Puterea obisnuintei, invataturile gata impachetate, uneori, nu ne mai lasa sa gandim, sau sa ne explicam “realitati” deja invatate. De multe ori din categoria “realitati invatate” fac parte si dorintele noastre, pasiunile noastre.

 

Cum  raspundem la intrebarea: “Ce vreau?”

 

Mai jos iata cateva metode pe care si eu le folosesc in sedintele mele de coaching:

– folositi mereu o hartie si un pix, ideile oricat de marete si importante, tind sa dispara undeva in adancurile mintii noastre;

– scrieti clar obiectivul, asta insemnand:

* sa fie masurabil (de exemplu, pentru o limba straina, stabiliti nivelul si sistemul de testare, verificare);

* stabiliti o data de finalizare;

* sa fie un obiectiv care sa fie realizabil de initiator (nu prea merge ceva de genul “Sa ma iubeasca toti oamenii”);

* sa va placa atat de mult incat nu doar initierea, ci si drumul pana acolo, sa fie o calatorie incitanta;

–  stabiliti un plan ce trebuie revizuit periodic si modificat.

 

Si mai mult, cand acestea nu ajuta, va provoc sa redeveniti copii, sa-i scrieti lui “Mos Craciun” o scrisoare cu tot ce vreti, ca si cum nu ar exista limite, ca si cum nu am fi “invatat” deja ceea ce putem si avem voie sa ne dorim. Din aceasta joaca, subconstientul va trimite la suprafata adevaratele dorinte, caci in joaca avem voie sa facem orice.

 

Doar 10 minute din viata, pentru “scrisoarea magica” si lumea va incepe sa se schimbe.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: