Fiecare persoana are propriu ciclu al amanarii care poate dura zile, luni sau chiar ani. Poti sa scapi din acest ciclu in cateva momente sau ore. Iata cateva situatii si posibile solutii:
– De data asta o sa incep din timp. Sunt in general multi optimisti care cred ca inceputul unei activitati va fi spontan, cand ceva o sa se intample sau o sa li se arate. Nu lasa la indemana hazardului ci planifica inceputul activitatii. Ora si zi.
– Curand. Amanarea inceputului nu face decat sa puna si mai multa presiune pe finalizarea acestuia in timp si mai multa presiune pe toate celelalte activitati care intr-un final sunt lasate sa astepte. O amanare duce la inca una si la tot mai multe amanari.
– Si daca nu mai incep. Cum timpul trece in defavoarea ta, stresul actioneaza ca un paralizant si inceptul unei actiuni pare din ce in ce mai dificil. Se spune ca o actiune inceputa este pe jumatate terminata. Cel putin se diminueaza stresul si se pot debloca energii mentale folositoare.
– Chiar trebuie sa sufar? A nu gasi nici o placere in ceea ce faci duce inevitabil la amanare. Multi din cei care amana se recompenseaza inainte de a face ceva cu un joc, film, intenet, etc. Invata sa te recompensezi dupa terminarea unei activitati sau sa-ti reamintesti care este recompensa finala pentru terminarea unei activitati. Ca de exemplu nu se poate obtine o diploma de facultate fara promovarea exemenelor neplacute.
– Mai am timp. Timpul este doar o viziune proprie asupra modului de gestionare a activitatilor propuse. Timpul nu exista, este doar un concept. Exista oameni care realizeaza foarte multe lucruri si care au mereu timp pentru un proiect nou si persoane care sunt mereu ocupate fara sa aiba rezultate. Diferenta este data de gestionarea resurselor si planificare.
Orice amanare este usoara, dar impactul ei s-ar putea sa fie nu tocmai placut. Pune mereu in balanta costul pentru fiecare in parte.
Leave a comment