Cinci exercitii pentru antrenamentul zilnic al creierului

9.Cinci exercitii pentru antrenamentul zilnic al creierului

 

Ce nu se foloseste moare. Cam asa suna o expresie foarte inteligenta care se aplica si in cazul propriului creier.

Se pare ca doua activitati sunt foarte bune pentru a mentine creierul tanar. Exercitiul fizic regulat si un mediu creativ. Eu sunt din categoria celor care nu inteleg viata fara sport, asa ca va invit sa iesiti la o plimbare usoara in parc. O simpla plimbare zilnica de 30 de minute, poate sa faca mult bine.

Dar acum sa revenmim la exercitii pe care le puteti face pentru un mediu creativ.

  1. Invata ceva nou in fiecare zi. Chiar daca alegi o limba straina, nu este nevoie de mari investitii de timp sau bani. Un simplu manual si cateva cuvinte noi in fiecare zi sunt minunate ca antrenament.

 

  1. Foloseste ce inveti. Orice inveti nou nu este cu adevarat invatat si fixat daca nu este si practicat. Incearca sa pui in practica ceea ce inveti nou, indiferent daca e vorba de un hobby sau locul de munca.

 

 

  1. Invata sa-ti placa schimbarea. Nu ne plac schimbarile decat daca sunt asa cum vrem noi. Realitatea este ca in viata nu se intampla doar ce vrem si orice eveniment neplacut este de fapt doar o lectie prin care sa crestem sa ne dezvoltam. Foloseste mereu intrebarea”Eu ce am de invatat de aici?”

 

  1. Daca arata bine, pare sigur, este legal si sanatos, incearca. Schimba ceva in fiecare zi, indiferent ca este vorba de drumul pe care mergi, de meniul pe care il comanzi sau de ziarul pe care il citesti. Orice schimbare inseamna iesirea din zona de confort si deci antrenament suplimentar.

 

 

 

 

  1. Programeaza-ti relaxarea. Pentru momentele de pauza inceraca ceva nou. Chiar daca te uiti doar la televizor, incearca ceva nou si mai ales schimba locul pe care stai.
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.