Cinci pasi catre un super creier

In perioada in care traim se stie ca folosim mai mult de 10% din capacitatea creierului. Atunci ce face diferenta intre cineva al carui singur scop in viata este “o saorma cu de toate” si o inteligenta creatoare?

Modul in care il folosim si modul in care accesam subconstientul este demarcatia puternica intre obisnuit si exceptional.

 

Iata cativa pasi, care, facuti zilnic, pot sa aduca schimbari majore in viata ta.

  1. Sa privesti fiecare zi ca facand parte dintr-o lume noua. De cele mai multe ori preprogramam ziua de maine. Stim prea bine care sunt problemele, cat de greu se schimba ceva. De fapt ziua de azi poate sa aduca lucruri noi si frumoase daca le lasam sa patrunda in viata noastra. Incepe fiecare zi cu intrebarea “Ce este posibil sa se intample bun in viata mea?” fara sa cauti raspunsul cu mintea constienta.

 

  1. Atentie la obiceiuri proaste. Suntem construiti din rutina si obiceiuri. Toata viata noastra, indiferent ca ne place sau nu. Dar asta are o parte foarte buna si anume ca putem sa ne instauram propria noastra rutina de succes. Sa inlocuim obiceiurile daunatoare cu unele care sa ne duca acolo unde vrem. Ca de exemplu, sa schimbam tigara de dimineata cu 30 de minune de exercitii fizice. Rutina, oricat de puternica este, se poate schimba.

 

 

  1. Sa aduci noutatea in cat mai multe domenii din viata. Probabil ca fiecare stim foarte bine ce ni se potriveste, care este sistemul propriu de a invata ceva. Incearca in fiecare zi sa faci ceva altfel, sa schimbi rutina si sa antrenezi creierul.

 

  1. Invata sa fii creativ. Creativitatea se invata, nu este un talent inascut. Incepe chiar azi un jurnal al ideilor. Antreneza-te sa scrii cel putin o idee noua in fiecare zi, care sa-ti foloseasca la imbunatatirea unui domeniu al vietii tale.

 

 

  1. Repetitie = invatatura. Cand vrei sa implementezi un nou obicei util pentru tine, cel mai simplu e sa stabilesti niste pasi pe care sa-I urmezi zilnic. La inceput fa pasi mai mici care sa nu-ti destabilizeze bugetul de timp si bani, dupa aceea poti sa maresti acesti pasi. De exemplu daca vrei sa ai mai multa grija de sanatatea ta, incepe cu 15 minute de exercitii fizice, dar pe care sa le faci zilnic. Daca este posibil, e bine sa faci noile schimbari la prima ora a diminetii, ca sa nu gasesti scuze mai tarziu sa nu le faci.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: