Construirea realitatii

Cum poti sa-ti transpui in realitate visele? Primul pas si poate cel mai important este definirea exacta a visului tau. Limita realitatii este data de capacitatea ta de a-ti definii cu foarte mare claritate obiectivele si aspiratiile.

Nu e suficient sa vrei un job mai bun, trebuie sa stii exact ce vrei sa faci, cu ce fel de echipa vrei sa lucrezi, ce fel de clienti vrei sa-ti cumpere produsele si multe alte detalii.

Stiu ca uneori poate sa para plictisitor sa tot scrii ce vrei, dar un obiectiv se defineste in scris si uneori e nevoie de mai multe zile sau chiar saptamani pana sa-i dai o forma concreta.

Sa plecam de la ideea ca universul chiar doreste sa ne ajute si sa ne imaginam ca universul e cel mai bun prieten. Poti sa-i dai o forma fizica? Poate sa semene cu cineva cunoscut sau poti sa-i creezi o personalitate si o forma distincta. Bun, ca acum are o forma fizica te rog sa-i faci prima cerere. Poate o masina. Si ca un duh bun si ascultator o sa-ti trimita o rabla mai proasta si mai defecta decat orice ti-ai fi putut imagina.

Universul nu e rau si nici prost, doar ca functioneaza ca un computer foarte performant. O comanda are ca rezultat o actiune. Cand un informatician scrie un program, orice greseala de programare va face soft-ul inutilizabil sau si mai rau, va genera probleme asa de mari ca va fi nevoie de surse suplimentare doar pentru a rezolva aceste probleme.

Tot asa si cu dorintele si aspiratiile noastre. Daca stim exact ce vrem, pana in cel mai mic detaliu, sunt sanse mai mari sa si obtinem. Si de ce nu am spus ca obtinem cu siguranta? Ca si un informatician bine platit, trebuie sa stim ce facem si sa ne scriem propriul soft. Adica sa ne modificam si mintea si actiunile pentru a fi in concordanta cu ceea ce vrem. Nu e suficient sa vrem, trebuie sa gandim, sa credem si sa actionam ca si cum totul ar fi posibil.

Degeaba iti doresti un serviciu mai bun si mai bine platit daca crezi ca oricum nimeni nu o sa te aprecieze, ca job-urile bune sunt doar pentru altii. E normal sa crezi asta daca nu ai pregatirea necesara, dar asta se poate rezolva. Caci dupa ce ti-ai stabilit foarte clar un obiectiv, intra in actiune si planul de lucru. Asa cum am mai scris, un obiectiv fara plan si fara actiune e doar un vis frumos.

Nu poti sa construiesti o casa durabila daca nu stii cum. La fel se intampla si cu viata proprie. Nu poti sa-ti construiesti o viata frumoasa si solida daca nu stii cum. Din fericire totul se invata. Daca cineva poate, probabil ca si tu vei putea.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: