Cum folosim autosugestia

140.Cum folosim autosugestia

 

Poate exista persoane care cred ca sunt lucruri in viata care nu pot fi gestionate, controlate, schimbate. Poate da, poate este doar autosugestie aplicata in exces. Asa cum omenirea a invatat si a reusit sa controleze si sa foloseasca puterea imensa a unui fluviu, pentru al canaliza si produce electricitate, tot asa putem invata sa domolim, sa controlam si sa folosim autosugestia, poate cel mai puternic instrument al mintii noastre.

 

Cum alegem sa ne autosugestionam inconstient, putem alege sa o facem constient. Iata cateva reguli de folosit in procesul de autosugestie:

–        Folositi sugesti pozitive, sa nu uitam ca subconstientul nu intelege cuvantul „nu”

–        Folositi timpul prezent, viitorul ramane viitor mereu; candva este un drum care nu duce nicaieri

–        Tot asa cum stabilim un obiectiv, sugestia trebuie sa se refere la propria persoana, nu incercati sa va autosugestionati ca altcineva sa faca ceva

–        Repetati noua idee pe care vreti sa o implementati iar si iar, de mai multe ori pe zi si timp de cateva saptamani (cel putin)

–        Nu faceti afirmatii goale, atasati sentimente puternice, imagini si trairi, in timp ce va repetati sugestia

–        Schimbarea apare cand sentimente puternice sunt implicate, deci incercati ca pentru cateva momente in fiecare zi sa traiti ca si cum autosugestia ar actiona deja

–        Alegeti cu grija autosugestiile, pe principiul „ai grija ce iti doresti ca se poate intampla”.

 

Un scurt exercitiu de incheiere. Faceti doua liste, cu calitatile si defectele pe care considerati ca le aveti. Lista calitatilor reprezinta autosugestiile pozitive pe care le-ati implementat, iar cealalta, autosugestiile negative sau limitatoare cum le spun eu, pe care tot voi ati ales inconstient sa le aveti.

 

Pastrati lista cu calitati neschimbata, doar adaugati ce credeti ca mai aveti nevoie si incepeti sa lucrati pe lista cu defecte. Folositi autosugestii, care sa va schimbe presupusele defecte, sa fie mai puternice ca acestea, incarcati-le cu mai multe sentimente placute. Si va reamintesc, nu alegeti autosugesti de timpul „NU sunt lenes, NU sunt nefericit”. Fara utilizarea cuvantului NU.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.