Cum functioneaza sugestia

107.Cum functioneaza sugestia

 

Si daca de cele mai multe ori autosugestia se intampla inconstient, cata putere capatam daca ajungem sa folosim constient si in favoarea noastra toate metodele de autosugestionare?

 

Pentru a intelege cum functioneaza autosugestia, este suficient sa stim ca puterea suprema care orchestreaza intreaga noastra viata este subconstientul nostru, cu toate programele pe care voit sau nu am ales sa le scriem si care ruleaza fara greseala.

 

Este simplu sa cautam pe internet si vom gasi suficiente dovezi ale capacitatii uimitoare de autosugestie, interventii chirurgicale duse cu succes la capat fara folosirea oricarei forme de anestezic, sau diametral opus, adoratori care aleg sa-si maltrateze corpul, infigand ace sau alte obiecte ascutite, fara sa curga nici un pic de sange. Personal nu-mi plac astfel de practici, cele din urma mentionate, consider ca avem un corp minunat ce trebuie ingrijit, nu chinuit, trebuie tratat cu respect caci este casa mintii si a sufletului nostru.

 

Si totusi cum se poate explica fenomenul, simplu. Sub influenta unei idei transmise si implementate puternic, asa cum am mentionat in articolele precedente, corpul incepe sa reactioneze conform sugestiei.

 

Cat de mult v-ar placea sa mergeti la cabinetul unui dentist fara nici o teama de durere sau disconfort, fara sa fie nevoie ca o durere de dinti sa va trimita la un control?

 

Tot asa se pot explica si vindecarile miraculoase si nu intru in sfera religiosului, ci vorbesc despre oameni care au decis sa se vindece, mintea lor a refuzat boala, subconstientul a fost autosugestionat sa elimine problema si deci boala. Un exemplu in acest sens probabil ca ati putut urmari in filmul „The secret”, fiind vorba de o doamna diagnosticata cu cancer mamar, care a ales sa se vindece prin puterea autosugestiei.

 

Normal ca nu sugerez sub nici o forma sa renuntam la medicii si medicina in general. Indiferent ca este naturista sau alopata, ofera solutii extraordinare la problemele noastre, cu o singura precizare, daca este ajutata de pacient, daca pacientul isi asuma rolul foarte important in procesul de vindecare.

 

Din pacate, de multe ori dam vina pe nepriceperea unui medic sau pe faptul ca nu avem acces la o procedura medicala, dar cati pacienti, in afara administrarii tratamentului, aleg constient sa se autosugestioneze zilnic pentru sanatate?

 

Autosugestia este un mecanism fantastic de recapatare a propriei puteri personale, dar atentie si de responsabilizare. Stapanind aceasta tehnica, devine tot mai greu sa transferam responsabilitatea propriei vieti asupra altcuiva.

 

Din cersetor in print, de la agonie la extaz.

 

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.