Cum sa ai o vacanta in fiecare zi

54.Cum sa ai o vacanta in fiecare zi

 

Vacantele sunt in majoritatea cazurilor programate si foarte rare. Au tendinta sa coste destul de mult si uneori nici nu sunt asa cum ne-am imaginat. Problema vacantelelor este ca le asteptam prea mult. Uitam sa ne bucuram de fiecare zi si asteptam sa traim cu adevarat doua saptamani pe an.

Pentru o vacanta reusita trebuie sa ne antrenam asa cum trebuie sa ne antrenam pentru bogatie sau succes.

Nu putem astepta o schimbare de localitate sa ne faca sa ne simtim mai bine, trebuie sa ne pregatim pentru asta in fiecare zi.

Invata sa-ti pregatesti mici vacante in fiecare zi. Acestea trebuie sa fie planificate, sa nu dureze mult si 30 de minute sunt suficiente. Iata ce poti face:

  • Gaseste-ti un loc in casa, destul de mare, in care sa instalezi un sezlong sau un scaun confortabil. Inconjoara-l de plante, fotografii de vacanta sau alte obiecte din locuri exotice in care vrei sa ajungi. Petrece aici cel putin 15 minute in fiecare zi, ascultand o muzica placuta si vizualizeaza o excursie asa cum iti doresti. Nici nu o sa-ti dai seama cand se va materializa.
  • Citeste cat mai mult despre urmatorul loc pe care il vei vizita. Daca este o tara straina, poti sa inveti cateva cuvinte, sa-i intelegi istoria si cultura.
  • Pregateste-ti o masa care sa contina un meniu diferit de ceea ce obisnuiesti. Daca este din traditia altei tari, alege si o vesela din acel loc, muzica, ambient. Odata la 2-3 sapatamani este suficient. Vei avea destul timp sa te pregatesti si iti poti invita si prietenii.
  • Invata sa desenezi si schiteaza imagini din locuri in care vrei sa ajungi.
  • Incearca sa faci o excursie chiar in orasul tau. Probabil ca sunt muzee sau galerii inca necunoscute. Poti sa incepi un jurnal al noilor locuri descoperite pe care sa-l frunzaresti din cand in cand.
  • Invata sa meditezi. O sa-ti echilibrezi campul energetic si o sa faci mai usor fata stressului.
  • Programeaza iesiri scurte si mai dese la strand, in parc sau la padure. Chiar si cateva ore au un efect foarte relaxand si tonic.

Nu astepta vacantele ca sa traiesti. O viata extraordinara este o viata in care inveti sa te bucuri in fiecare zi si sa nu astepti ca ceva exterior sa se intample.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.