Cum sa cresti prin voluntariat

Uneori voluntariatul e privit ca o pierdere de timp. Sau cei care beneficiaza de serviciile oferite de voluntari uita sa multumeasca, de parca li se cuvine totul.

 

Voluntarul nu pierde timpul, el adera la viziunea si misiunea unei organizatii si stie ca fiecare activitate pe care o face in cadrul voluntariatului il ajuta sa progreseze, nu numai profesional ci si personal.

 

A da inapoi este unul din lucrurile care ne definesc ca oameni. Luam de la pamant si cei din jur cu zece maini daca se poate, macar din cand in cand sa dam ceva inapoi.

 

Oricum fiecare voluntar primeste inapoi o scoala de viata, invata cum sa interactioneze cu alti oameni, poate cu unii foarte diferiti, cum sa-si dezvolte calitatile organizatorii, cum sa inoveze, etc.

 

Ca alergatoare de maraton, am toata recunostinta pentru fiecare voluntar de pe traseu. Daca eu cred ca e greu sa alergi, doar cine nu a fost voluntar nu intelege munca acestuia. Vine cu mult timp inainte de cursa, este mereu zambitor, incurajeaza si incearca sa ajute pe fiecare si pleaca ultimul. Daca credeti ca e usor, incercati sa stati in picioare 7-8 ore, sa zambiti si fara sa fiti platiti.

 

Voluntariatul e o metoda de a intelege lumea prin prisma altor oameni, de a-ti extinde propria harta mentala.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: