Cum sa faci schimbarea vizibila

Orice schimbare, asa cum am mai discutat, poate sa fie dificila la inceput, si de aceea exista metode prin care se poate atenua stresul initial.

Vointa si perseverenta sunt doua din cele mai importante elemente din orice schimbare si activitate de succes. Fara vointa, orice plan sau obiectiv este sortit esecului, de fapt nici nu mai ajunge sa traiasca. Fara perseverenta, planul este ca o masina de lux echipata pentru un drum de 10000 de km, dar care are doar un litru de benzina in rezervor.

Ca sa te ajute sa treci mai usor peste stressul schimbarii, iata ce poti face:

  • E primul pas. “Candva e un drum care nu duce nicaieri”, asa cum spunea un mare vorbitor motivational.
  • Incepe cu primul pas. Surprinzator, cu cat faci mai multi pasi, cu atat devine mai usor.
  • Anunta pe toata lumea de obiectivele tale, familia, prietenii si informeaza-i constant de evolutia lucrurilor. Iti va fi mult mai usor sa nu renunti de frica unei imagini proaste.
  • Incepe sa-ti implementezi noi obiceiuri care sa fie in concordanta cu obiectivul ales. Daca vrei sa slabesti cateva kg, renunta la dulciuri si incepi un program de sport zilnic.
  • Fa o lista cu toate beneficiile rezultate in urma atingerii obiectivului.
  • Hraneste-te cu pozitivitate.

 

Daca vrei o masina noua, umpleti camera cu imagini ale acesteia, vrei sa inveti o noua limba straina, ascult-o mereu, deoarece concentrarea defocalizata te va ajuta.

Esecul in general este un cumul de amanare, frica si scuze, dar care asa cum apar, tot asa se poate lucra cu ele si impotriva lor.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: