Cum sa gasim timp pentru a studia

Stiu ca aud mereu „Nu mai am 20 de ani”. Da, stiu, nici eu. Am aproape dublu si asta inseamna mai multe informatii adunate care pot fi folosite intr-un mod mai productiv.

A studia pare cateodata ceva care este util doar celor ce inca urmeaza o forma de invatamant si de obicei se opreste dupa facultate sau dupa ultima forma de inavatamant aleasa. Pai ce facem dupa 20 de ani in care ne-am antrenat mintea, punem punct ca suntem prea batrani? Ca mintea nu mai functioneaza ca la tinerete? Cu siguranta, mai ales daca o hranim cu stiri, filme, telenovele si jocuri video (pe calculator cum se spune). Totul tine de antrenament, de motivatie si de dorinta de a fi mai buni in fiecare zi.

Ca sa trecem la fapte, iata cum putem face un antrenament zilnic, usor si motivant. Lucrurile trebuie sa fie interesante si placute.

Va prezint  cateva idei, dar va rog sa nu fiti zgarciti in idei, acestea sunt doar cateva. Puteti fi creativi.

–       Sa aveti mereu cu voi un material de studiat, o carte, sau daca este vorba de o limba straina, puteti sa fotocopiati lectiile si sa purtati cu voi doar ultima lectie. Eu asa fac.

–       Studiati cand asteptati la doctor, administratii publice  (cu totii stim la ce cozi interminabile suntem nevoiti sa asteptam). Daca fiecare ar avea un material de studiu, s-ar mai auzi tipetele disperate din capatul cozii?

–       Treziti-va cu o ora mai devreme, iar daca nu este posibil,  si 20 de minute in fiecare zi sunt un castig extraordinar

–       Culcati-va cu 30 de minute mai tarziu

–       Folositi pauzele de masa sau de cafea

–       Renuntati la 1 ora petrecuta la televizor sau macar 30 de minute in fiecare zi.

–       Cititi-va email-urile personale doar o data sau cel mult de doua ori pe zi

–       Renuntati la a naviga fara rost pe internet

–       Reduceti timpul petrecut cu jocurile video

–       Chiar daca urmariti o emisiune TV, folositi pauzele publicitare pentru a mai citi ceva.

Folosind macar cateva din sugestiile mentionate mai sus,  puteti ajunge la 45-60 de minute pe zi pentru a studia sau citi ceva nou, ceva care va intereseaza si care va poate aduce in timp mai mult succes profesional, timp, bani sau o relatie mai buna.

Fiti selectivi in alegerile voastre, caci avand un timp limitat, e important ce alegem sa citim, cu ce ne hranim mintea. Chiar daca cititi doar materiale utile pentru cariera sau hobby-ul vostru, este mereu nevoie de noi orizonturi, de noi perspective, de noi harti mentale. Toate acestea le obtineti mai usor citind ceva total nou.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: