Cum sa ne imbunatatim viata si sa diminuam stresul

Fiecare zi este o noua provocare, un nou miracol daca il lasam sa se manifeste. De ce am spus sa diminuam stresul si nu sa-l eliminam. Caci nu poate fi eliminat. In doze mici ajuta mintea si corpul sa se adapteze la schimbarile de mediu si cele sociale. Schimbarile climaterice care reprezinta un stres pentru organism sunt o modalitate de intarire a sistemului imunitar.

Asadar sa renuntam sa mai luptam pentru eliminarea stresului, deoarece o viata fara stres nu exista, asa cum nu exista yin fara yang.

Poate nu ne putem alege toata viata, dar macar putem sa schimbam multe lucruri care pot avea un mare impact asupra sanatatii fizice si mentale.

–       Alege sa faci ceea ce-ti place. Chiar daca nu ai meseria de vis si nici posibilitatea de a o schimba, facturile trebuie platite, poti alege sa faci in fiecare zi o activitate care iti place. Alege sa inveti ceea ce-ti place, sa te joci, sa desenezi, etc, orice iti aduce un moment de bucurie. Cel mai important este sa-l introduce in ritualul zilnic.

–       Ai grija de tine si de ceilalti. Nu faceti nimanui nici un serviciu daca nu aveti grija in principal de voi. Parintele care crede ca isi sacrifice sanatatea si fericirea pentru copil va obtine efectul opus. Copilul invata ca adultul nu are dreptul la fericirea proprie si mai tarziu nici nu o va mai cauta.

–       Planifica viitorul ca si cum totul ar fi posibil si modifica planul in functie de ceea ce functioneaza sau nu.

–       Desfasoara activitati care sa merite si sa fie in concordanta cu obiectivele tale. Daca alegi sa te relaxezi, fa ceva ce-ti place. “Zapatul” la televizor poate sa nu fie chiar o mare relaxare si placere.

–       Pastreaza-ti mintea deschisa. Poate nimic nu este mai rau decat o minte care refuza sa mai invete si sa inteleaga perspective celorlalti. De la familie pana la afaceri, clienti sau colegi, totul trebuie inteles si din perspectiva celuilalt.

–       Invata din trecut si traieste in prezent. Poate cel mai enuntat si mai greu lucru de facut.

 

Eu scriu din experienta, caci am avut curajul sa renunt la o cariera de 12 ani si sa iau totul de la inceput, intr-un domeniu total diferit dar pe care il iubesc.

Posibilitatea exista in fiecare, depinde de vointa si de momentul in timp.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: