Cum sa scapam de ciclul vicios al repetarii

14.Cum sa scapam de ciclul vicios al repetarii

 

Repetitia este buna doar in invatare si nici acolo fara exercitiu, incercare, testare. Avem tendinta sa repetam aceleasi greseli, caci undeva subconstientul nostru le-am asociat cu zona de confort si chiar daca schimbam locuri sau personaje, modul de actiune ramane acelasi.

Iata cateva intrebari al caror raspuns poate sa devina edificator:

  1. De ce gandesc in acest fel? Orice gand care este negativ, indreptat impotriva altei fiinte are o vibratie energetica scazuta si cu siguranta nu va face nici un bine. Ce sta in spatele acestui gand, ce experienta traumatizanta? Schimband modul in care este reprezentat pe harta mental, se schimba si modul in care actionam.
  2. Ce ma motiveaza cu adevarat? Fa o lista cu toate momentele in carte ai fost cu adevarat motivat si ce a stat la baza motivatiei. Noteaza toate gandurile, sentimentele, tot ce ti-ai spus sa te motivezi, cu ce ton, etc. incearca sa reproduce lista de elemente motivante de fiecare data cand ai nevoie de motivatie. Totul tine doar de antrenament.
  3. De ce repet acelasi mod de actiune? Care sunt gandurile si sentimentele din spatele unei actiuni repetate dar care nu este utila? Ce anume o declanseaza? Schimband doar o parte din fiziologia de declansare, se schimba si modul de actiune.
  4. De ce aleg sa stau in preajma oamenilor care stiu ca nu sunt buni pentru mine? Ce crezuri imi intaresc aceast gen de oameni? Ce sentimente imi ofera si cum pot sa le obtin in alt fel? Nu degeaba se spune “spune-mi cu cine te aduni ca sa-ti spun cine esti”.

Dezvoltarea personala este un sistem de actiune permanent, care nu se termina niciodata, este un drum care poate fi frumos si provocator. Fiecare raspuns te aduce mai aproape de libertatea personala.

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.