Cum sa spargi gheata cu afirmatii de tatonare

Orice intalnire, indiferent ca este vorba de casiera de la magazin sau de functionarul de la ghiseu, presupune iesirea din zona de confort pentru ambele persoane.

Asa ca probabil este util sa invatati sa va deschideti drumul. Nu neaparat ca sa obtineti ceva, dar ca sa aveti mereu relatii, chiar si cele ocazionale de tip win-win.

Poate noua ni se pare ca nu e nimic special pentru cel ce ne serveste cafeaua, sa faca asta, dar si pentru el fiecare client nou este o posibila sursa de stres si involuntar creierul lui emite un mic semnal de alarma.

Asa ca puteti incepe cu o afirmatia cu adevar general, de exemplu vedeti ca foloseste masina X pentru preparat cafeau si puteti afirma “ Stiu ca masina X face o cafea foarte buna”. Il va aduce pentru moment intr-o zona cunoscuta.

Aceste afirmatii sau intrebari te ajuta nu doar sa spargi gheata, dar si sa incepi sa creezi o stare de raport. Sunt deosebit de utile pentru cei in vanzari, mai ales ca intrebarea sau afirmatia ta nu necesita nici o actiune din partea celuilalt. Ii transmit ca esti atent la mediul in care se desfasoara si la ceea ce este acea persoana.

Practicati in fiecare zi si in fiecare moment, oriunde va aflati. In taxi, restaurant, la o coada etc.

Mie imi place sa fac acest lucru ori de cate ori pot. Nu numai ca am ocazia sa aflu lucruri interesante despre oameni necunoscuti, deci bucati noi de harti mentale dar trece timpul mai placut.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: