Cum sa te programezi pentru eficienta

Eficienta depinde de valoarea si insemnatatea pe care o dam fiecarei situatii din viata noastra. Si ca urmare actiunile si inactiunile noastre sunt gestionate de aceste programe bine inscrise in mentalul personal.

Nu este usor sa schimbi un program, mai ales fara ajutor din afara, dar nici imposibil si chiar s-ar putea sa-ti placa procesul si mai ales rezultatul.

Iata doar cateva idei simple pe care le poti pune in practica chiar de acum:

  1. Tonul si versurile fac muzica. Toti avem un dialog permanent in mintea noastra (de aceea este si foarte greu sa meditam). Dialogul intern ne influenteaza actiunile, starile si ceea ce suntem in general. Asa ca daca chiar nu ai sustinerea dorita din afara, tu poti sa devii cel mai infocat sustinator al tau. Cum ar fi ca o saptamana sa treci la dieta mentala? Niciun gand negativ si doar ganduri pozitive si incurajatoarea.
  2. Vizualizarea este inceputul. Totul incepe cu un gand, care mai apoi se transforma in plan. Si cum mintea nu prea face diferenta intre imaginar si real (afirmatie sustinuta de numeroase studii), incepe sa te vezi acolo unde vrei sa fii. Creeaza un scurt film mental despre cum vrei sa fie viata ta si repeta-l cat mai des in fiecare zi. Decat sa te gandesti la lucruri neplacute cand astepti metroul sau stai la semafor, mai bine rulezi filmul placut al viitorului tau.
  3. Incepe sa te comporti ca si cum esti deja cine vrei sa fii. Chiar daca incepi cu pasi mici, iti poti schimba felul in care mergi, pozitia spatelui, si mai ales zambeste, este cel mai bun medicament si facelifting.
  4. Compara-te cu cei mai buni si incearca sa-i copiezi acolo unde este necesar. De ce sa reinventezi roata? Cand cineva stie deja cum sa faca bine un lucru, invata de la acesta.
  5. Daca ar trebui sa predai eficienta, ce ai spune elevilor tai? Ce exemple, ce metode ar trebui sa aplice, ce sa schimbe si la ce sa renunte.

Idei simple, dar eficiente. Testeaza-le si sigur poti sa gasesti si alte metode eficiente.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: