Cum sa-ti gasesti paradisul personal

37.Cum sa-ti gasesti paradisul personal

 

Cand spun paradis, probabil ca multi se gandesc la o insula in mijlocul Pacificului sau la un palat exotic in varf de munte. Paradisul personal se refera in primul rand la starea interioara care lasa fericirea sa se manifeste.

Ce este foarte important, acesta este diferit pentru fiecare in parte si devine un proces de cunoastere personal.

Pentru a-ti gasi paradisul personal, iata cativa pasi de urmat:

–       Fa o lista cu toate lucrurile care iti fac placere si care sunt bune pentru tine si pentru ceilalti. Un paradis plin de drogul si dependente se va transforma foarte usor in opusul lui. Alege in fiecare zi sa faci ceva de pe aceasta lista.

–       Fa o lista cu toate locurile pe care vrei sa le vezi. Chiar daca nu dispui de resursele financiare, poti face multe calatorii virtuale, invatand despre oameni , locuri, cultura, limba si gastronomia locala. Alege un weekend pentru calatoria ta si gateste ceva specific locului, asculta muzica si limba, calatoreste cu google earth.

–       Noteaza toate lucrurile pe care vrei sa le inveti si incepe cu ceva. Chiar daca nu ai posibilitatea sa urmezi o facultate, exista numeroase cursuri gratuite care te introduc in ceea ce vrei sa inveti.

–       Cauta sa petreci cat mai mult timp cu oameni care te pot invata ceva, care te pot ajuta sa-ti deschizi orizontul.

–       Antreneaza-ti corpul in fiecare zi. Probabil ca nu o sa ajungi urmatorul campion la scrima sau atletism, dar cu siguranta antrenamentul fizic are acelasi impact asupra creierului ca si antrenamentul creativ.

–       Antreneza-ti creativitatea in fiecare zi. Un exercitiu de creativitate in fiecare zi realizeaza noi retele neuronale.

–       Gaseste-ti un scop in viata. Fie ca vrei sa fii cel mai bun profesionist din domeniul tau, sau cel mai bun parinte, trebuie sa ai un scop bine definit.

Paradisul personal este doar chestiune de imagine personala, reflectat in exterior prin felul in care actionam si ne simtim. Ca sa-l poti atinge, trebuie intai sa-l cunosti si sa actionezi in fiecare zi cate putin pentru atingerea lui.

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.