De ce este importanta iesirea din starea de confort

102.De ce este importanta iesirea din starea de confort

 

Ce? De ce sa vreau asta, cand e foarte bine? Candva am fost intrebata de un cursant, care stia ca-mi place in vacante, sa aleg hoteluri aflate in zone centrale, aproape de obiectivele turistice si care sa se incadreze in standardele mele de calitate si confort, de ce nu-mi schimb obiceiurile, sa plec fara nici o rezervare, sa stau la un hostel, undeva in afara orasului sau chiar sa dorm intr-o gara. Sa invat sa ies din zona de confort, ca doar asta predau. Interesant, adevarat, dar si acum incep justificarile. In vacante, fiind si fotograf profesionist, aleg sa plec cu o parte din aparatura foto, grea, scumpa si fara de care nu-mi mai pot profesa activitatea de fotograf. Principala mea justificare este siguranta fizica a mea si a aparaturii.

 

Asa cum vom mai discuta pe parcursul acestui articol si a altora, starea de confort, inseamna sa ajungem sa facem lucrurile pe care le dorim, sa cunoastem oamenii pe care dorim sa-i cunoastem, mai ales atunci cand gasim justificari sa nu le facem. A iesi din confort nu inseamna sa traversam in fuga strada, printre zeci de masini, doar ca ne este frica sa o facem, sau sa ne jucam cu un sarpe veninos, doar ca sa scapam de o fobie legata de reptile.

 

Sunt destule situatii in care un practicant NLP a rezolvat o fobie si a uitat sa puna o limita de siguranta. Cum ar fi sa rezolv cuiva frica de inaltime, dar sa ajunga in extrema cealalta si sa inceapa sa faca echilibristica la mare inaltime, fara sa fie asigurat si fara sa stie sa faca acest lucru.

 

Bine, bine si care sunt beneficiile. Consider ca sunt trei beneficii majore, pe care le castigam in momentul in care alegem sa iesim din starea de confort.

  1. Obtinem ce vrem, cand vrem si cum vrem, se mai poate adauga si cu cine vrem
  2. Extindem harta mentala cu noi informatii, crezuri
  3. Castigam o infuzie de incredere in sine.

 

Imaginati-va o persoana care are probleme de greutate si totusi, trece de zona de confort, face schimbarile necesare pentru o noua viata, dieta functioneaza si ajunge la greutatea dorita si o mai si pastreaza. Cat de mult creste increderea in sine?  Probabil ca foarte mult.

 

Cu cat mai des depasim zona de confort, cu atat va fi mai usor, e ca orice antrenament, cu cat faci mai mult sport, cu atat esti intr-o forma mai buna.

 

Orice are nevoie de antrenament, corpul, mintea, vointa, respectul si tot ceea ce presupune o schimbare. Si cum tot imi plac maximele si proverbele ’’Cu o floare nu se face primavara.’’

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.