De ce este increderea importanta

Este foarte importanta deoarece este diferenta care face diferenta. Diferenta in ce, ar intreba unii. Diferenta dintre viata pe care o dorim constient si pe cea care credem ca o meritam, subconstient.

 

Probabil ca toti stim ce bine este sa fim increzatori in fortele noastre, dar ce se intampla daca nu suntem. Ramanem blocati in paternuri de actiune, in situatii pe care nu le dorim, alaturi de oameni care nu ne sunt folositori.

 

Increderea poate fi asociata capacitatii de a comunica la nivel constient si subconstient, de a comunica celorlalti ca suntem capabili de ceea ce spunem ca vrem sa facem, ca drumul alaturi de noi este unul care duce in directia dorita. Nu plecam la Paris in prag de primavara, ca sa ajungem la Constanta in mijlocul iernii.

 

Comunicarea este 20% verbala si 80% nonverbala, gesturile, tonul, respiratia, toate acestea sunt o reflexie a subconstientului nostru, a cantitatii de incredere personala pe care o aducem cu noi si care devine combustibilul succesului nostru.

 

Tot ce facem este comunicare, cu noi insine, cu ceilalti, cu mediul. In permanenta primim si emitem milioane de informatii si datorita cantitatii prea mari, subconstientul alege sa generalizeze, sa modifice, sa distorsioneze informatia, pentru a o putea folosi.

 

Probabil ca ati experimentat o situatie in care un vanzator sau un trainer, vorbea, se misca, era imbracat asa cum se cerea, totul era pana in cele mai mici detalii foarte atent ales, dar ceva va spunea ca parca nu este ok. Chiar daca arata bine, nu dadea bine. De ce, caci in interior, in adancul subconstientului stia ca nu este suficient de bine pregatit, sau ca produsul pe care incerca sa-l vanda nu este bun, sau chiar mai rau, pasiunea pentru munca sa nu exista.

 

Exemple ca cel de mai sus si multe altele, sunt modele de urmat, atunci cand vreti sa comunicati mai bine cu subconstientul vostru, sa intelegeti mesajele ascunse primite, sa-i dati sansa sa va ajute, caci acesta este scopul lui unic si final.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: