De ce naiba amanam?

Chiar daca esti constient sau nu de cat timp pierzi fara sa faci ceea ce trebuie, aceste momente exista pentru fiecare din noi. Si daca faci asta in mod repetat, o sa-ti genereze un sentiment neplacut de frica sau disconfort.

 

Principala cauza pentru care amanam sau gasim multiple scuze pentru a nu face o activitate care stim ca este buna pentru noi si pentru obiectivele noastre, este FRICA.

 

Frica de esec, de a iesi din zona de confort. Frica crede ca ne protejeaza de orice emotie negativa care ne poate afecta viata, starea emotionala sau egoul.

 

Daca nu ne confruntam fricile, pe termen lung si chiar mai mult, incercam sa le ascundem in spatele multiplelor justificari, cu timpul devenim experti in asa ceva, pana ce frica ne va domina viata si va capata controlul absolut asupra realizarilor si emotiilor noastre.

 

De la azi, ajungem sa spunem candva, iar candva este un drum care nu duce nicaieri.

 

O alta cauza importanta a amanarii este perfectionismul. Chiar daca pare la prima vedere o calitate, este de fapt un defect foarte mare in spatele caruia se pot ascunde multe emotii negative. Perfectionistul este cel care crede ca niciodata nu este suficient, mai are ceva de invatat inainte sa actioneze. Realitatea este ca nimeni si nimic nu este perfect si asta este doar o scuza pentru a nu face ce trebuie.

 

Iar in ceea ce priveste calitatile, abilitatile si aptitudinile de care avem nevoie pentru o anume activitate, acestea trebuie imbunatatite in permanenta, mai ales in societatea in schimbare in care traim. Asa ca sa spui ca nu vei face o activitate pana ce nu ai toate informatiile si abilitatile necesare este doar o scuza simpla si mortala pentru obiectivele tale.

 

Intreaba-te cat de mult iti conduci tu viata si cat de mult esti condus de fricile tale.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: