De ce nu serbam succesul

Cineva apropiat mi-a tot spus toata copilaria “Nu te laud ca ti-o iei in cap”. Am suferit mai toata viata mea din aceasta cauza si undeva a produs ceva suferinte. Probabil ca acesta a fost unul din motivele principale pentru care am inceput studiul NLP-ului. Sa ma ajut sa-mi placa de mine. Nici acum nu ma bucur mereu de succesele mele, caci mereu sunt cu ochii pe urmatorul obiectiv. O mare greseala, pe care tot o remediez si asta e unul din motivele pentru care scriu acest articol.

Sunt mai multe motive pentru care nu suntem capabili sa sarbatorim succesul:

  • Credem ca daca ii apreciem pe cei din jur nu se vor mai dezvolta. Undeva asta e o forma de manipulare foarte proasta. Ca de exemplu parintii mereu nemultumiti de copii lor ca sa-i faca sa-si doreasca mai mult de la viata. Dar nu cred ca e placut sa cresti stiind ca nu esti niciodata suficient de bun pentru parintii tai.
  • Avem standarde prea inalte. Ce daca avem o familie fericita, facem ce ne place. Inca nu avem nu stiu ce bun material, asa ca succesul nu e deplin, deci nu merita sarbatorit.
  • Competitia permanenta cu noi si cu ceilalti. Daca acum ma bucur, dar maine pierd ceea ce am obtinut. Si ce daca, azi e azi si maine e maine. Traieste clipa ca doar pe asta o ai.
  • Pesimism incurabil. Sunt persoane care indiferent de situatie aleg doar partea negativa. Varianta mea cu paharul este urmatoarea. Pesimistul vede jumatatea goala, iar optimistul il bea si mai cere si un supliment.

Acestea sunt doar cateva motive, dar indiferent de motive luati o pauza si bucurati-va. Bucurati-va ca sunteti in viata, ca soarele a stralucit azi pentru voi, ca aveti acces la internet si educatie, ca faceti parte dintr-o elita ca nu oricine cauta si citeste articole de dezvoltare personala.

Bucurati-va de momentul asta caci acum e viata voastra, nu maine sau dupa nu stiu ce realizare.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: