De ce vreau sa ma accept?

Acceptarea este foarte importanta. Primul pas este cunoasterea, dar cunoasterea fara acceptare nu valoreaza nimic.

 

Fiecare om este un cumul de calitati si puncte slabe. Prin autocunoastere sunt determinate care sunt aceste puncte si prin acceptare se face urmatorul pas si probabil cel mai important spre increderea in sine.

 

Daca iti construiesti zi de zi si pas cu pas o buna incredere in sine, te va ajuta sa traiesti o viata libera de autocritica si de indoiala. Increderea in sine duce la autoapreciere si la iubirea de sine. Cand te apreciezi pentru ceea ce esti, cu bune si cu mai putin bune, stii cine esti si cum actionezi, ai convingerea ca indiferent de ce probleme sau situatii neprevazute te vei lovi, vei gasi resursele interioare necesare sa le rezolvi si sa te adaptezi schimbarilor inerente.

 

Cand nu te placi pe tine asta duce la o scadere a energiei interioare, a concentrarii si la o tendinta de negativism.

 

Increderea in sine nu se castiga peste noapte si se poate pierde destul de usor. Este o activitate pe care sa o faci constient zi de zi, prin schimbarea comportamentelor si a structurilor mentale. De exemplu, in loc sa-ti canalizezi atentia si energia spre tot ceea ce nu functioneaza in viata ta, poti sa incepi sa fii recunoscator pentru tot ceea ce e bun, chiar daca e o multitudine de lucuri marunte.

 

Cand nu gasesti ceva pozitiv, foloseste puterea intrebarilor. Da-i mintii tale o directie buna si anume intreaba-te mereu ce poti invata din asta, cum o poti aplica in viata ta.

 

Mintea are permanent nevoie de miscare si chiar se misca, doar se spune ca nimic nu calatoreste mai repede ca gandul. Asa ca foloseste aceasta putere in folosul tau si da-i tu de lucru. Altfel, s-ar putea sa nu-ti placa directia in care se duce.

 

Partea mai dificila este ca trebuie facut mereu. Nu poti sa gandesti productiv pentru cateva minute ca mai apoi sa te lasi prada anxietatii sau scenariilor dramatice, pentru restul zilei.

 

Stiu ca la inceput nu o sa fie usor, dar totul tine de antrenament. Cu cat exersezi mai mult, cu atat o sa devina un obicei. Si stim ca obieciurile atat pozitive, cat si cele negative au nevoie de timp si reactivare constanta ca sa se instaleze.

 

Poate e timpul sa-ti implementezi un nou obicei pozitiv.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: