De la speranta la evolutie

12.De la speranta la evolutie

 

Orice om este capabil de speranta, probabil cel mai puternic mecanism care ne tine in viata si ne face sa actionam in fiecare zi. Speranta este nimic fara obiectiv, planificare si actiune.

Sa speri ca ziua de maine va fi mai bine, dar sa nu stii ce inseamna mai bine si nici sa nu actionezi constant pentru asta, e inutil. E impotriva evolutiei personale.

Sunt cateva “semne ” de care dam dovada cand intelegem ca suntem mai presus de speranta si ca avem capacitatea de a actiona si de a realiza:

–       Stii ca este ceva dincolo de obiceiurile zilnice, ca fiecare are un scop superior unei vieti comune si incepi sa-l cauti.

–       Intelegi ca miracolul vietii nu este o simpla expresie fara rost si nu se refera doar la propria viata, ci la tot ce are viata si un camp energetic.

–       Incepi sa ai multe intrebari depre sinele interior, evolutia personala si sprirituala.

–       Incepi sa-ti analizezi propriile crezuri si sa nu mai accepti lucruri ca fiind adevarate fara sa gandesti.

–       Intelegi ca multe din adevarurile stiute sunt doar bucati trunchiate de realitate care ti-au fost transmise in familie si societate si se poate mai mult.

–       Intelegi ca nu toate limitarile sunt reale si incepi sa accepti posibilitatea unei altfel de vieti.

Daca deja te recunosti in cele de mai sus, esti pe calea progresului personal si cu siguranta asa este daca citesti aceste articole, caci nu oricine ajunge sa citeasca ceea ce scriu. Nu accepta mediocritatea pe care incearca altii sa ne-o vanda. Sunt destui care o cumpara.

Frumusetea unei vieti consta in primul rand in felul in care fiecare isi parcurge drumul ales si cum invata sa se bucure de el. Drumul devine cel putin la fel de important ca si obiectivul. Daca drumul nu-ti place, sau nu stii cum sa faci sa-ti placa, atunci obiectivul e inutil.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.