Decizii versus obiceiuri in obezitate

5.Decizii versus obiceiuri in obezitate

 

Marea diferenta dintre cele doua este ca deciziile sunt constiente si obiceiurile nu. Toti ne traim viata intr-un lung sir de obiceiuri, succesul in viata fiecaruia este dat de calitatea obiceiurilor alese constient.

Sa discutam putin despre obezitate si despre mecanismele care ne fac sa mancam mult mai mult decat este necasar pentru corpul si sanatatea noastra.

Undeva in creier este bine inscris mecanismul de a cere mancare, pentru supravietuire si pentru momentele in care se poate produce o lipsa a acesteia. Persoanele care sufera de obezitate se autoacuza de o lipsa de vointa si compenseaza sentimentul neplacut cu o cantitate suplimentara de alimente care, pentru scurt timp, aduc o senzatie neplacuta. Dar ciclul este unul vicios si neplacut caci se repeta si este din ce in ce mai rau de a renunta la el.

In spatele acestui comportament stau de multe ori probleme precum:

–       O proasta imagine de sine.

–       Incredere scazuta in fortele proprii.

–       O educatie deficitara cu privire la alimentatie, capatata din copilarie. Multe familii obeze cresc copii obezi.

–       Obisnuinta de a manca nesanatos.

–       Diete proaste.

Cu cat societatea promoveaza mai mult ideea unui corp perfect, dar care este rezultatul multor ore de procesare fotografica, machiaje, etc, cu atat dorinta de a-l atinge duce la un scurcircuit in creier. Undeva, creierul intelege ca obiectivul spre care tindem este imposibil si incearca sa contrabalanseze actiunile noastre.

Prima etapa este un antrenament sustinut pentru increderea in sine, dar atentie sa nu cadeti in capcana. Si anume sa lucrati pentru sanatatea voastra si sa nu afisati o falsa incredere in sine in momentul in care va alimentati cu mult mai mult decat cerintele reale ale corpului vostru.

Cel mai important pas este sa va stabiliti o imagine reala si sanatoasa a propriei persoane care sa nu tina cont de media, care sa va ajute sa aveti o viata activa si sanatoasa. Stiu ca tot repet cuvantul sanatate sub diverse forme, dar consider ca este cel mai de pret capital pe care il poate avea un om. Stabiliti-va obiective reale, deoarece cu acestea e mult mai usor de lucrat.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.