Despre o chestie numita responsabilitate

154.Despre o chestie numita responsabilitate

 

 

Responsabilitate, cuvant ce face cinste oricarui om de valoare, adevarat (intr-un alt articol vom discuta despre cuvintele conceptuale si cat de mult ne ajuta sau nu).

Dar hai sa fim seriosi, cine vrea mai multa responsabilitate, cine nu ar vrea acum cand citeste aceste randuri sa fie undeva in concediu, poate pe o plaja calda si linistita, aproape de mare si cu o foarte colorata bautura, eventual cu umbreluta. Sa auda valul marii, briza calda si placuta sa-i atinga usor corpul, sa-si vare degetele in nisip si sa-l lase sa-i scape usor inapoi.

Alo!!! Vorbim de responsabilitate, unde va treziti?

Probabil puteti considera responsabilitatea ca ceva total opus de sentimentul pe care il ofera o zi perfecta de concediu, cu soare, distractie si mancare buna. Caci responsabilitatea nu are nimic in comun cu distractia, linistea si mancarea buna. Parca exista o vorba populara, “tot ce e bun ingrasa, e imoral sau ilegal”. Si atunci cine ar vrea de buna voie si nesilit de nimeni sa-si asume o responsabilitate, mai ales a propriei vieti cand e mai usor sa transferi vina asupra altcuiva sau asupra unei conjucturi de viata nefavorabila.

De cate ori nu am auzit sau auzim, familia e devina sau seful/sefii, scoala, societatea, tara, traficul, maneaua, cafeaua, poluarea, etc.

Normal ca sunt situatii in viata pe care nu le putem controla, ceea ce va pot invata sa controlati este felul in care reactionati la mediu, la oameni, la propria viata. . Din pacate, unele programe instalate anterior ne fac sa reactionam fara sa mai controlam rezultatul. Ti-a taiat calea, imediat creste adrenalina, tensiunea, dai claxon si in functie de culoarea masinii scoate si capul afara pentru o explicatie detaliata referitoare la mama lui sau poate la nivelul de inteligenta. Va este cunoscut, probabil ca da sau poate ceva similar ce nu are treaba cu traficul?

 

Sa va asumati responsabilitatea unei vieti extraordinare, sa nu mai transferati puterea asupra celorlalti. Stiu poate pentru unii o sa fie poate dificil, pentru mine a fost.
Sa nu mai spunem ma streseaza, ma supara, din cauza ta/lui/etc nu pot sa fac ceea ce vreau cu adevarat, ci sa aleg sa ma stresez sau nu.

Responsabilitatea poate fi pentru unii o povara dar pentru cei ce vor sa traiasca nu doar sa existe, este cheia libertatii personale.

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.