Dezvoltarea personala sau incotro mergem

88.Dezvoltarea personala sau incotro mergem

 

Omul nu se afla la nivelul la care ar trebui sa se afle din punct de vedere al dezvoltarii personale si intelectuale pentru care am fost programati. Principala cauza este lipsa unei coordonari intre puterea de concentrare si actiune, intre atitudinea mintii si a corpului.

Omul nu este invatat si antrenat sa-si descopere resursele interioare de putere personala, din pacate nu exista in scoala nicio clasa care sa ne invete sa fim mai pregatiti pentru viata, care sa ne invete sa lucram cu mintea si corpul nostru. Si chiar mai mult, asa cum am scris in articolele precedente, scoala este un factor important al limitarii personale si al scaderii increderii in sine.

Cei mai multi oameni nu stiu si nici nu cred ca este necesar sa-si studieze mintea, cea mai grozava resursa de putere personala. Nu stiu cum aleg sa actioneze sau nu, cum se formeaza sentimentele, starile, ce beneficii au in a face sau nu o actiune si mai ales cum sa comunice cu propriul subconstient.

Viata se intampla pentru cei mai multi, caci de ce as avea nevoie de dezvoltare personala daca imi place ceea ce am acum, daca zona de confort este placuta. Avem nevoie de dezvoltare personala ca antrenament pentru minte si suflet.

Si vreau sa fac o mare diferenta intre ceea ce ne multumeste si ceea ce ne dorim cu adevarat, intre eul interior si cel exterior. Intre cei care au renuntat sa mai viseze dar gasesc in schimb o multime de justificari si scuze si noi care stim ca prin asumarea responsabilitatii si prin modelarea subconstientului putem ajunge acolo unde vrem sa fim este doar o diferenta mica dar dramatica.

Nu spun ca cele mai multe lucruri se intampla peste noapte. Totul are nevoie de timp ca sa se manifeste si niciun exercitiu de NLP facut doar odata nu va avea rezultatul scontat. Este nevoie de repetitie, de exercitiu permanent si de daruire. Cunoasterea de sine este cea mai minunata calatorie pe care o putem face. E frumoasa, chiar extraordinara, costa foarte putin, nu avem nevoie de bilete scumpe de calatorie, nici de hoteluri in insule exotice pentru a descoperi o lume noua, lumea noastra.

Orice calatorie incepe cu un pas si cel mai important, primul pas trebuie sustinut de pasul doi si tot asa, pana ce ajungem la destinatie.

Dezvoltarea personala este o calatorie in care nu ne putem plictisi, caci mereu descoperim lucruri noi, locuri interesante din mintea noastra si este un drum care poate dura toata viata.

De ce sa nu facem aceasta calatorie si sa alegem sa mergem pe drumul stabilit de ceilalti. Sa fim exploratori, ghizi si calatori pasionati. Si ca orice calator serios, documentati-va drumul, jurnalul vietii voastre trebuie sa fie cea mai frumoasa lectura pentru mai tarziu.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.