Efectele pozitive ale obiectivelor

Toata lumea stie ca trebuie sa-si stabileasca obiective, mai ales la inceputul anului. Nu de alta, dar trebuie sa avem o lista de care sa uitam pana la 31 decembrie.

 

Si totusi, chiar de ce e bine sa ne stabilim obiective?

 

Iata cateva motive:

  • Te misca. Da, asta cam asa e, daca nu avem un morcov in fata noastra, nu prea ne miscam. E tendinta naturala de a ne conserva energia. Un obiectiv masurabil si care a fost si pus pe hartie determina la nivel de subconstient dorinta de a actiona.
  • Ne ajuta sa ne transformam visurile in realitate. Chiar daca la inceput e doar un vis, poate chiar imposibil de realizat, dupa ce il transformi in obiectiv si faci o planificare a actiunilor ce sunt necesare, devine ceva de atins.
  • Ne dau incredere in sine. Cat de bine ne simtim la sfarsitul zilei, cand am realizat tot ceea ce ne-am propus? Si mai ales daca realizam ceva greu! E o sursa imensa de motivatie si incredere in sine.
  • Te ajuta sa stii de unde pleci si ce mai ai de facut. Uneori avem o impresie distorsionata asupra propriilor cunostinte si calitati si e nevoie de o verificare prin actiune a acestora.

 

Si cate s-ar mai putea spune despre puterea obiectivelor! Dar pana una alta, te provoc sa-ti alegi un obiectiv, sa transformi un vis in obiectiv si sa incepi sa lucrezi. Nu e nevoie de schimbari imense care sa te zdruncine, desi uneori si acestea sunt necesare, ci de pasi mici, dar constanti.

 

Indrazneste sa fii un om al obiectivelor si viata o sa devina mai frumoasa.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: