Efectul omului de zapada

56.Efectul omului de zapada

 

“Orice drum incepe cu un pas.” Probabil ca oricine cunoaste aceasta sintagma care se dovedeste greu de aplicat. De cele mai multe ori rabdarea si perseverenta lipsesc si asta se manifesta in timp prin pierderea motivatiei si prin rezultate cu mult diminuate fata de capacitatile personale.

Cel mai simplu exemplu este in cazul regimurilor de slabire, unde fiecare cauta rezultate imediate, care sa rezolve o problema aparuta in ani.

Iata ce poti face pentru a-ti pastra perseverenta:

  • Imparte obiectivul in pasi mici.
  • Stabileste un plan de autorecompensare, dar care sa nu fie nici prea des, nici prea rar.
  • Pentru o activitate mai complexa cum este de exemplu invatarea unei limbi straine, stabileste o perioada de 20 de minute in fiecare zi. Este mai usor de lucrat cu bucati mici de informatie.
  • Fiecare zi in care nu actionezi pentru obiectivele tale este o zi risipita in care pierzi alinierea cu energia obiectivului.
  • Stabileste seara pentru a doua zi care sunt urgentele si pasii necesari, apoi incepe sa-i indeplinesti inca de la primele ore ale diminetii.

Orice obiectiv este precum o planta. Are nevoie de sadire si apoi de grija constanta. In functie de obiectiv, poate sa fie un bambus a carui crestere este accelerata sau un maslin care incepe sa rodeasca dupa 40 de ani.

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.