Emisfera dreapta sau creierul de lider

In multe culturi economice este amestecat rolul unui manager cu cel al unui lider. Daca rolul principal al unui manager este sa implementeze ceea ce a fost initial stabilit si sa se asigure de mersul cursiv al lucrurilor, rolul liderului este mai mult legat de emisfera dreapta.

Emisfera dreapta este in principal legata de creativitate, de gasirea unor solutii noi si inovatoare si de capacitatea de a viziona un viitor altfel. Sunt multe teste pe internet care va pot arata in ce proportie va folositi ambele emisfere, dar raspunsul nu este concludent. Deoarece creativitatea nu este o activitate rezervata doar artistilor, ci un proces ce se poate invata, antrena si folosi in activitatile curente pentru a imbunatati orice activitate, indiferent ca este casnica sau de business.

Iata cateva lucruri pe care le poti face sa-ti antrenezi constant si emisfera dreapta:

  • Rupe rutina zilnica. Tot ce faci zilnic de la a te imbraca, spala pe dinti, schimba. Oricine cand isi imbraca pantalonii, o va face incepand cu un picior, acelasi picior mereu. Schimba ordinea.
  • Foloseste alt drum zilnic pentru a ajunge la birou.
  • Invata exercitii de creativitate si incearca sa aplici zilnic pentru o activitate curenta, macar un exercitiu.
  • Incearca in fiecare zi o activitate noua. E mai simplu daca stabileste o lista cu 100 de lucruri noi si apoi sa bifezi din ea. Activitatile pot face referire la un restaurant nou, o haina intr-un stil total diferit.
  • Citeste carti din domenii cat mai diferite pentru a putea creea retele neuronale noi si o noua biblioteca de informatii buna de recombinant.

Acestea sunt doar cateva exemple, dar si acestea, practicate zilnic, au un impact major asupra unei gandiri echilibrate in care sunt utilizate ambele emisfere.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: