Gandirea pozitiva – mit sau ajutor

106.Gandirea pozitiva – mit sau ajutor

 

Gandirea pozitiva a fost un concept revolutionar la vremea aparitiei. Toate bune si frumoase, auzim de nenumarate ori, „fi pozitiv” sau echivalentul lui „fii optimist”, chiar incercam sa facem asta si nu intelegem de ce nu functioneaza, de ce chiar dupa o zi sau mai multe de gandit pozitiv, cand refuzam sa avem un gand negativ, tot nu se schimba nimic.

De ce seful inca are accese de isterie in fiecare dimineata, chiar daca am gandit inca de la primele minute ale zilei, ce zi minunata o sa avem, totusi, copilul a spart nu stiu ce mostenire de la mama soacra, desi ne-am tot repetat ca este cel mai cuminte copil din lume. De ce?

 

In anii in care traim, s-au facut numeroase descoperiri in ceea ce priveste modul in care alegem sa ne reprezentam informatia, felul in care programele inmagazinate in subconstient, ruleaza fara greseala si fara sa ne dam seama. Programarea Neuro Lingvistica, NLP-ul, a adus cu sine o eliberare a practicianului din rutina automatismelor, a oferit posibilitati nebanuite de control asupra propriei minti.

 

Acum stim ca orice gandire pozitiva, fara schimbarea valorilor si a crezurilor si mai ales fara actiune, ramane doar un gand frumos. Nici macar nu actioneaza precum o pastila placebo.

 

Si acum fac o paranteza, pentru o gluma care mie imi place foarte mult si care obisnuiesc sa o spun mereu in cursurile mele. Nu atat ca destindere si relaxare, ci ca invatatura.

 

„In timpul unei mari inundatii, un credincios aflat pe un acoperis inconjurat de ape, se ruga la Dumnezeu sa-l ajute. Apare o barca de ajutor, incearca sa-l recupereze pe om, dar acesta refuza, spunand ca il salveaza Dumnezeu si tot asa si cu urmatoarea barca si cu urmatorul elicopter. Dupa ce omul moare, refuzand ajutorul celorlalti oameni, ajunge in rai si suparat il intreba pe Dumnezeu de ce nu l-a ajutat. Si Dumnezeu ii raspunde: pai bine omule ti-am trimis doua barci si un elicopter si tu ai refuzat”.

 

Degeaba stam sa meditam, sa vizualizam, sa visam si sa gandim pozitiv, daca nu trecem la fapte. Si o veche vorba romaneasca spune „Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista”.

 

Pozitivul care nu actioneaza probabil ca va obtine mai putin decat negativistul ce actioneaza, caci acesta din urma, daca are harta mentala potrivita, poate sa ajunga la ceea ce isi doreste, chiar daca gandeste ca e greu, dificil.

 

Fiti pozitivi, in timp ce actionati si dupa ce v-ati programat subconstientul pentru reusita.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.