Gandurile la control

Gandurile ne insotesc in fiecare moment al vietii. Cine mediteaza stie cat de greu este sa pui pauza gandurilor tale si sa reusesti pentru cateva momente sa te concentrezi doar la respiratie. Eu stiu foarte bine, caci de multi ani meditez, sau mai bine zis incerc si reusesc doar pentru cateva minute (a se citi secunde), pana ce un gand razlet sa-si faca aparitia. Si e nevoie doar de un gand sa iasa la inaintare si tavalugul e gata.

Gandurile sunt permanente, mai bine ne tinem respiratia decat sa ne oprim din gandit. Dar stim ce gandim, cum ne influenteaza si unde ne duc acestea? Stim cat de mult ne organizeaza si ne creeaza ziua?

Poate nu sunt o problema, pana incep sa ne influenteze in rau starea de spirit. Singura solutie este atentia la ceea ce gandim, la mometul prezent si la felul in care acestea ne schimba perceptia asupra realitatii si asupra noastra.

Incearca in fiecare zi, ca un antrenament, sa fii propriul tau cercetator, dar unul impartial, care nu judeca, ci doar aduna date. Pentru fiecare gand care iti strabate mintea, incearca sa intelegi cum te face sa te simti, cum iti schimba perceptia si ce efect are asupra felului in care actionezi.

Stii ca ai un telefon important de dat, dar il tot amani? Ce iti spui, cu ce tonalitate, cum poti schimba cu ceva care sa te motiveze si chiar sa te faca sa-ti placa sa dai acel telefon? La inceput poate o sa fie un pic dificil, caci te-ai obisnuit sa actionezi pe pilot automat si e greu sa te asezi din nou la volanul vietii tale, dar dupa un timp o sa fie chiar distractiv.

Dar cel mai important: nu te judeca! Toti suntem produsul fiecarei exeperiente din viata noastra si a felului in care subconstientul a ales sa le dea o valoare si o importanta. Asa ca nu te invinovati pentru ceea ce gandesti, analizeaza si alege sa schimbi. Daca refuzi schimbarea, desi stii ca o sa te ajute, atunci asuma-ti.

Cu timpul, o sa-ti dai seama de structurile mentale personale, o sa ajungi sa te cunosti si sa-ti modifici usor comportamentele si reactiile care nu te ajuta sa fii ceea ce vrei sa fii.

Bucura-te de experienta, e un joc foarte simplu, dar probabil cu cel mai mare impact asupra succesului tau viitor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: