Imaginatie versus rezultat – partea I

Probabil ca sunt multe persoane care inca asociaza imaginatia cu ceva caracteristic copiilor, sau artistilor, dar imaginatia este motorul actiunilor noastre. Cum este posibil, vor spune unii, caci actiunile sunt ca urmare a unor procese de gandire constiente si elaborate, controlate prin puterea mintii noastre.

 

Ce bine ar fi sa fie asa, dar orice actiune pe care alegem sa o facem sau nu, este ca urmare a unor procese complexe de gandire, ce au loc in subconstient si vedeti, pentru cei mai multi oameni, procesele de gandire ale subconstientului nu sunt vizibile, controlabile.

 

Sa detaliez un pic. Intr-un articol precedent am scris despre harta mentala, despre acele mii de pagini albe pe care le-am primit la nastere si am ales sa le umplem cu informatii, crezuri, valori, definitii si sentimente. Toate acestea au fost stocate riguros, arhivate in modalitati de reprezentare.

 

Pentru fiecare gand pe care il emitem in eter, pentru fiecare dialog intern, pentru fiecare scenariu pe care il facem, folosim aceste informatii, accesam experientele anterioare si sentimentele asociate lor pentru a comunica, a actiona, sau a reactiona.

 

Ce este interesant este ca, accesarea hartii mentale se face inconstient, odata ce informatia a fost stocata, subcostientul este cel care ne conduce, ne determina starile, sentimentele si implicit actiunile.

 

Asta se vede cel mai bine cand actionam in defavoarea noastra, a vietii noastre, a celor din jur si cel mai bun exemplu este al dependentelor de fumat, droguri, mancare, televizor, etc. Toti cei dependenti stiu ca nu este bine, isi pierd familia, statutul in societate, dar continua sa o faca. De ce, caci undeva in subconstient exista un program care se deruleaza mereu si mereu, ce asociaza starea provocata de dependenta cu siguranta, placerea, sau cu o alta valoare importanta pentru persoana in cauza.

 

Si revenind la imaginatie, procesul prin care trecem atunci cand alegem sa facem ceva sau nu, se bazeaza doar pe o experienta trecuta si cel mai important pe un scenariu pe care l-am imaginat despre viitorul nostru.

 

Viitorul este doar o reflexie intarziata a ceea ce alegem sa gandim acum, in prezent.

 

Dar atentie, ceea ce alegem sa gandim constient, sau mai bine zis ce credem ca este bine, moral, nu este intotdeauna identic cu ceea ce crede subconstientul nostru.

 

Accesarea voita a subconstientului, modificarea softurilor care deja ruleaza in spate, pot aduce cu adevarat schimbarea pe care o dorim.

 

Imaginati-va schimbarea si actionati.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: