Imaginatie versus rezultat – partea II

124.Imaginatie versus rezultat – partea II

 

Ca o continuare a celor scrise in prima parte a acestui articol, o sa mentionez cateva exemple, care chiar daca nu va sunt caracteristice, probabil ca stiti pe cineva care se afla intr-una sau mai multe din situatiile descrise mai jos.

 

Pentru cei ce sufera ocazional sau mai des, de insomnie, cu cat va straduiti mai tare sa adormiti, numarand oi, capre sau alte animale ierbivore (chiar nu stiu daca a numara lei fiorosi este bine pentru un somn linistit), cu atat mai greu adormiti si noaptea de numarat se prelungeste pana dimineata sau si mai bine, cu o ora inainte de a suna ceasul.

 

O alta problema, este reamintirea numelor, mie imi trebuie uneori, mult sau foarte mult timp, adica pana ajung la internet, sa-mi aduc aminte un nume. Stiu ca e acolo, undeva, imi sta pe limba, dar nu reusesc sa-l gasesc. Parca s-a ascuns intr-un sertaras din mintea mea si refuza sa apara.

 

Sau un alt exemplu, primele lecti de condus, noroc cu dublul control al masinii de scoala, cand vedeam un obstacol, o groapa si chiar daca incercam sa o ocolim, drept in ea ajungeam, spre “satisfactia’’ instructorului nostru.

 

Toate aceste exemple de mai sus, arata cat de usor se duce subconstientul pe ceea ce alegem sa ne canalizam energia mental, pe etichetele pe care ni le punem, sunt insomniac, trebuie sa-mi amintesc dar nu reusesc, trebuie sa ocolesc groapa dar nu pot sa o fac, nu am inca cunostintele necesare. Subconstientul doar vrea sa ne ajute, ne da exact situatiile carora le-am atasat sentimente, stari.

 

Si cate stari si sentimente atasam unei nopti nedormite, unei gropi care ne-a repus coloana vertebrala intr-o postura de contorsionist si mai mult auzim si dulcele grai al celui de langa noi care ne ureaza doar de bine, cand de foim in pat sau conducem. Imaginatia ne poarta intr-o lume pe care noi o predeterminam, facand un scenariu, atasand emoti si sentimente.

 

Ce va spuneti in mintea voastra, ce va imaginati, dupa primele moment de nesomn. Poate ceva de genul ‘’ Iar nu o sa dorm, iar voi fi obosit, etc’’ si cu un  subconstient, gata mereu sa ne indeplineasca cele mai puternice dorinte, insomnia e gata.

 

Imaginatia este extraordinara, cand invatam sa o folosim in favoarea celor mai bune dorinte, cand devenim visatori autorizati, orice posibilitate este doar a noastra.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.