Incepe sa-ti traiesti visul chiar acum

Daca vrei sa realizezi ceva mare, ceva memorabil pentru tine, trebuie sa stii ce vrei. Creeaza-ti o viziune a ceea ce vrei sa fii si incepe sa traiesti ca si cum ai fi realizat deja.

Cand afirm acest lucru, multi oameni imi spun ca e imposibil, cum sa se comporte ca cineva care este intr-o forma fizica deosebita daca acum sunt grasi si isi pierd rasuflarea daca urca un singur etaj. Sau cum sa-si imagineze ca sunt bogati daca nu au bani nici sa-si plateasca facturile curente.

Sa va spun cum se poate face si o sa ma refer la cele doua exemple de mai sus.

O persoana cu o sanatate si o forma fizica foarte buna gandeste si actioneaza total diferit de cineva care nu este asa. In NLP se numeste “modelare” procedeul prin care se copiaza excelenta. Iata ce poti face:

  • gaseste pe cineva care este sanatos si in forma asa cum iti doresti;
  • afla ce activitati face, ce mananca, cum isi organizeaza viata in jurul antrenamentelor;
  • incepe sa gandesti si sa actionezi precum acea persoana, in fiecare zi.

Crezi ca o astfel de persoana se gandeste constant la pizza, prajituri si alte gustari? Nu cred, mai degraba se gandeste ce sa manance astfel incat sa-i furnizeze organismului nutrientii necesari. Pare greu, dar totul tine de directia concentrarii. Poti sa te gandesti cat de mult iti doresti sa mananci un anumit aliment sau cat de satul esti. Daca esti dependent de un aliment ca de exemplu ciocolata, poti sa renunti la ciocolata daca iti imaginezi ciocolata plina de viemi sau de ceva si mai neplacut.

Apoi cand vine vorba de bani, un om de afaceri de succes nu se gandeste la facturi si restante ci la oportunitati. Nu se gandeste cum sa-si plateasca facturile, ci cum sa faca profit.

Se spune “dress for success”. Adica imbracate, misca-te, gandeste si actioneaza ca si cum ai fi acolo unde vrei sa fii. Daca vrei sa ajungi in 5 ani seful serviciului financiar intr-o mare companie, probabil ca e indicat sa renunti la pantaloni scurti si incaltaminte sport. Pana nu porti un costum croit special pentru tine nu stii ce inseamna succesul.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: